ΗΠΑ: Για ψευδή κατάθεση στο FBI κατηγορείται ο Μάικλ Φλιν

ΗΠΑ: Για ψευδή κατάθεση στο FBI κατηγορείται ο Μάικλ Φλιν
National Security Adviser Michael Flynn speaks during the daily news briefing at the White House, in Washington, Wednesday, Feb. 1, 2017. Flynn said the administration is putting Iran "on notice" after it tested a ballistic missile. (AP Photo/Carolyn Kaster) AP

Ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Τραμπ Μάικλ Φλιν κατηγορείται ότι είπε ψέματα στο FBI για τις επαφές του με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον

Ο Μάικλ Φλιν, ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε θέματα εθνικής ασφαλείας, είπε ψέματα στο FBI σχετικά με τις επαφές που είχε με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, σε ένα δικαστικό έγγραφο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Φλιν φέρεται να κατέθεσε ψευδώς σε πράκτορες της ομοσπονδιακής αστυνομίας ότι δεν ζήτησε από τον Ρώσο πρεσβευτή Σεργκέι Κισλιάκ να αποφύγει η Μόσχα να κλιμακώσει την ένταση μετά την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της από τις ΗΠΑ επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα. Δήλωσε επίσης ψευδώς ότι δεν θυμάται ότι ο Ρώσος διπλωμάτης του είπε ότι η Ρωσία αποφάσισε να αντιμετωπίσει με μετριοπάθεια τις κυρώσεις, ως αποτέλεσμα του αιτήματός του.

Φέρεται επίσης να δήλωσε αναληθώς ότι δεν ζήτησε από τον πρεσβευτή της Ρωσίας να καθυστερήσει την ψηφοφορία σε ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ότι ο διπλωμάτης ουδέποτε του ανέφερε ποια θα είναι η απάντηση της Ρωσίας στο αίτημά του.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Φλιν αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου σήμερα στις 17.30 (ώρα Ελλάδας) για να του απαγγελθούν κατηγορίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, ο Φλιν αναμένεται να δηλώσει ένοχος στην κατηγορία της ψευδούς κατάθεσης σε πράκτορες του FBI που ερευνούσαν την υπόθεση της ανάμιξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

(AP Photo/Carolyn Kaster)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα