ΗΠΑ: Μεγάλες επιχειρήσεις ζητούν να τερματιστεί ο χωρισμός των παιδιών από τους μετανάστες γονείς

ΗΠΑ: Μεγάλες επιχειρήσεις ζητούν να τερματιστεί ο χωρισμός των παιδιών από τους μετανάστες γονείς
Αστυνομία στο Albuquerque AP

Η Business Roundtable προτρέπει την κυβέρνηση να βάλει αμέσως τέλος στην πολιτική χωρισμού των ανηλίκων που συνοδεύονται από τους γονείς τους

Οι μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσαν ζήτησαν σήμερα από την κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να βάλει “αμέσως” τέλος στην πολιτική διαχωρισμού των οικογενειών των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς την “απάνθρωπη”.

“Η Business Roundtable προτρέπει την κυβέρνηση να βάλει αμέσως τέλος στην πολιτική χωρισμού των ανηλίκων που συνοδεύονται από τους γονείς τους” ανέφερε ο Τσακ Ρόμπινς, ο υπεύθυνος για θέματα μετανάστευσης στο λόμπι των εργοδοτών. “Η πρακτική αυτή είναι απάνθρωπη και αντίθετη με τις αμερικανικές αξίες”, συνέχισε.

Πρόεδρος της Business Roundtable είναι ο Τζέιμι Ντάιμον, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας JPMorgan Chase. Στην οργάνωση αυτή των εργοδοτών μετέχουν πολλές μεγάλες πολυεθνικές, όπως οι Caterpillar, Boeing, Walmart, General Motors, IBM, Johnson&Johnson και General Electric.

Οι σχέσεις του λόμπι με τον Λευκό Οίκο έχουν ψυχρανθεί το τελευταίο διάστημα. Αφού χαιρέτισαν τη φορολογική μεταρρύθμιση που μείωσε τους φόρους που καταβάλλουν, οι εταιρείες επέκριναν δριμύτατα την απόφαση του Τραμπ να επιβάλει δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα και στο αλουμίνιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Καναδά και το Μεξικό. Έχουν επίσης πάρει αποστάσεις στο παρελθόν από τον Τραμπ μετά το αντιμεταναστευτικό διάταγμά του και τις δηλώσεις που έκανε για τα ρατσιστικά επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνιας.

Η Business Roundtable ζήτησε επίσης να εγκριθεί ένας νόμος που θα προστατεύει τα παιδιά τα οποία έφτασαν παράνομα στις ΗΠΑ μαζί με τους γονείς τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα