ΗΠΑ: Ο γιος του Τραμπ θα καταθέσει για τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές

ΗΠΑ: Ο γιος του Τραμπ θα καταθέσει για τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ AP Photo/Richard Drew

Ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ένας πρώην συνεργάτης του στις επιχειρήσεις του πρόκειται να καταθέσουν αυτήν την εβδομάδα στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων στο πλαίσιο των ερευνών τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ θα καταθέσει στην Επιτροπή την Τετάρτη και ο Ρωσοαμερικανός Φίλιξ Σάτερ την Πέμπτη, σύμφωνα με πηγή που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της. Ο Σάτερ είναι ένας πρώην συνεργάτης του προέδρου που υποστήριζε ότι είχε διασυνδέσεις με τη Μόσχα. Και οι δύο θα καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών.

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN είχε μεταδώσει νωρίτερα, επικαλούμενο πολλές πηγές, ότι ο γιος του προέδρου θα κατέθετε την Τετάρτη. Ο δικηγόρος του απέφυγε να σχολιάσει την πληροφορία ενώ ο συνήγορος του Σάτερ, Ρόμπερτ Γουλφ, δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα για να σχολιάσει την υπόθεση.

Η πολιτική της Επιτροπής Πληροφορίων είναι να μην σχολιάζει το πρόγραμμα των συνεδριάσεων που γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Η Επιτροπή αυτή είναι η μία από τις τρεις που ερευνούν την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη συνεργατών του Τραμπ με τη Ρωσία κατά την προεκλογική περίοδο. Την υπόθεση ερευνά επίσης ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ.

Πολλοί συνεργάτες του Τραμπ έχουν κληθεί να καταθέσουν στο πλαίσιο αυτών των ερευνών. Την περασμένη εβδομάδα μίλησαν στην Επιτροπή της Βούλης ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς και ο ‘Ερικ Πρινς, ο ιδρυτής της εταιρείας Blackwater που υποστήριξε ενεργά την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ. Και οι δύο κατέθεσαν κεκλεισμένων των θυρών. Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της κατάθεσης του Πρινς ενδέχεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα. Δεν προβλέπεται να γίνει το ίδιο και με την κατάθεση του Σέσιονς.

Στο Κογκρέσο ενδέχεται να κληθεί και πάλι για κατάθεση ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο γαμπρός και στενός σύμβουλος του προέδρου που είχε εμφανιστεί στην Επιτροπή Πληροφοριών και τον περασμένο Ιούλιο, επίσης κεκλεισμένων των θυρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα