ΗΠΑ: Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές

ΗΠΑ: Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές
Attorney General Jeff Sessions speaks at a news conference in Baltimore, Tuesday, Dec. 12, 2017, to announce efforts to combat the MS-13 street gang with law enforcement and immigration actions. (AP Photo/Patrick Semansky) AP Photo/Patrick Semansky

Πρόκειται για τον πρώτο υπουργό του Τραμπ που καλείται να καταθέσει για την πολύκροτη υπόθεση, αν και ο ίδιος είχε φροντίσει να εξαιρέσει τον εαυτό του από τις έρευνες

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς έδωσε κατάθεση την περασμένη εβδομάδα στην ομάδα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ που ερευνά μια πιθανή αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ του προεκλογικού επιτελείου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του υπουργείου.

Είναι η πρώτη φορά που ένας υπουργός της κυβέρνησης Τραμπ καταθέτει στο πλαίσιο αυτής της έρευνας. Την είδηση μετέδωσε πρώτη η εφημερίδα New York Times.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου αρνήθηκε να διευκρινίσει πόση ώρα κράτησε η κατάθεση του Σέσιονς στο γραφείο του Μιούλερ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε αυτοεξαιρεθεί από την έρευνα αυτήν τον περασμένο Μάρτιο, αφού αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε αποκαλύψει τις συναντήσεις που είχε το 2016 με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον Σεργκέι Κισλιάκ, πριν αναλάβει ο Τραμπ τα προεδρικά καθήκοντά του.

Δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής τι είδους ερωτήσεις τέθηκαν στον Σέσιονς. Η υποτιθέμενη ανάμιξή του στην απόλυση, από τον πρόεδρο Τραμπ, του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, τον Μάιο του 2017, είναι ένα από τα θέματα που πιθανόν να ενδιαφέρουν την ομάδα του Μιούλερ.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου στις ΗΠΑ δεν αμφιβάλουν για την ανάμιξη της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές, κυρίως μέσω κυβερνοπειρατείας και διάδοσης ψευδών πληροφοριών. Οι έρευνες που είναι σε εξέλιξη, τόσο από την ομάδα του Μιούλερ όσο και από τις Επιτροπές του Κογκρέσου για το θέμα αυτό δεν έχουν μέχρι τώρα αποδείξει ότι υπήρξε κάποια σκόπιμη συνεργασία του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη Ρωσία.

Φωτό: AP Photo/Patrick Semansky

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα