ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε γήπεδο γκολφ του Ντόναλντ Τραμπ – Συνελήφθη ο δράστης

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε γήπεδο γκολφ του Ντόναλντ Τραμπ – Συνελήφθη ο δράστης
Αστυνομικές δυνάμεις του Μαϊάμι AP

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Παρασκευής χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα - Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είχε αγοράσει την ιδιοκτησία αυτή έναντι 150 εκατομμυρίων δολαρίων το 2012

Πυροβολισμοί ρίφθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί και ένας ένοπλος άνδρας συνελήφθη στο γήπεδο του γκολφ Trump National Doral Golf Club, το οποίο ανήκει στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στο Ντόραλ της Φλόριντα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι αστυνομικές αρχές του Μαϊάμι τραυμάτισαν τον ένοπλο που άνοιξε πυρ στο λόμπι του Trump National Doral Golf Club και κατέβασε μια σημαία που κυμάτιζε έξω από τη λέσχη.

Ο άνδρας αφού κατέβασε τη σημαία, μπήκε μέσα στο λόμπι γύρω στις 01:30 π.μ. (τοπική ώρα, 08:30 ώρα Ελλάδας) και τη τοποθέτησε πάνω στο γκισέ. Στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να τρέξουν για να προστατευθούν, ενώ αστυνομικοί έσπευσαν επιτόπου, δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας του Μαϊάμι-Ντέιντ Χουάν Πέρεζ.

«Αυτός ο τύπος ήταν έτοιμος για πόλεμο. Περίμενε τους αστυνομικούς μας να μπουν, έτοιμος να συμπλακεί μαζί τους», δήλωσε ο Πέρεζ σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό WIOD του Μαϊάμι.

Ο ένοπλος πυροβολήθηκε στα πόδια από αστυνομικούς και τέθηκε υπό κράτηση. Βρίσκεται στο νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι σταθερή, δήλωσε ο Πέρεζ.

Ένας αστυνομικός έσπασε τον καρπό του, όμως αυτός ο τραυματισμός του δεν σχετίζεται με πυρά, δήλωσαν οι αρχές. Η αστυνομία δεν έκανε γνωστό τι είδους όπλο είχε ο ένοπλος.

Πυροβολισμοί ρίφθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί και ένας ένοπλος άνδρας συνελήφθη στο γήπεδο του γκολφ Trump National Doral Golf Club, AP

Ο Πέρεζ είχε δηλώσει νωρίτερα πως τα κίνητρα του δράστη δεν είναι σαφή.

«Δεν λέμε πως πρόκειται για τρομοκρατία, όμως δεν αποκλείουμε τίποτε σ’ αυτό το σημείο», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο Πέρεζ επισήμανε πως ο άνδρας φώναζε εναντίον του Τραμπ, αλλά δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες. Οι αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν πώς κατάφερε να μπει στο θέρετρο αυτό των 3.200 στρεμμάτων στη 1:30 το πρωί.

Το Trump National Doral Golf Club, ένα θέρετρο έξω από το Μαϊάμι, διαθέτει τέσσερα γήπεδα που χρησιμοποιούνται σε πρωταθλήματα του γκολφ, μεταξύ των οποίων το Blue Monster.

Ο Τραμπ αγόρασε την ιδιοκτησία αυτή έναντι 150 εκατομμυρίων δολαρίων το 2012.

Οι αστυνομικές αρχές του Μαϊάμι τραυμάτισαν τον ένοπλο που άνοιξε πυρ στο λόμπι του Trump National Doral Golf Club AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα