Ιράκ: Νεκροί 35 Κούρδοι αντάρτες από βομβαρδισμό τουρκικών μαχητικών

Ιράκ: Νεκροί 35 Κούρδοι αντάρτες από βομβαρδισμό τουρκικών μαχητικών
Κούρδοι αντάρτες πυροδότησαν βόμβα σε τουρκική στρατιωτική βάση στο Semdinli AP

Τουρκικά αεροσκάφη έπληξαν χώρο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση ανώτερων στελεχών του PKK στο Καντίλ.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σκότωσαν 35 μέλη της εκτός νόμου κουρδικής αυτονομιστικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) στις επιδρομές που εξαπέλυσαν στην ορεινή περιοχή Καντίλ του βόρειου Ιράκ την Παρασκευή, ανέφερε το επιτελείο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε το Σάββατο ότι τουρκικά αεροσκάφη έπληξαν χώρο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση ανώτερων στελεχών του PKK στο Καντίλ και πρόσθεσε πως είναι βέβαιος ότι σκοτώθηκαν πολλά από τα στελέχη αυτά.

Το τουρκικό γενικό επιτελείο γνωστοποίησε την πληροφορία μέσω Twitter το Σάββατο, ωστόσο δεν κατέστησε σαφές εάν ο απολογισμός που έδωσε αφορά τα πλήγματα στα οποία αναφέρθηκε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του το Σάββατο.

Ο τουρκικός στρατός έχει πολλαπλασιάσει τελευταία τις αεροπορικές επιδρομές του στο βόρειο Ιράκ, στοχοθετώντας κυρίως βάσεις του PKK στο Καντίλ, όπου η Άγκυρα θεωρεί πως βρίσκονται πολλά υψηλόβαθμα μέλη της οργάνωσης.

Το PKK, το οποίο διεξάγει ανταρτοπόλεμο στη νοτιοανατολική Τουρκία από το 1984, χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» οργάνωση από την Άγκυρα, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

 Η τουρκική κυβέρνηση ανεβάζει τους τόνους το τελευταίο διάστημα και προειδοποιεί ότι ενδέχεται να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση στα όρη Καντίλ, με τον πρόεδρο Ερντογάν να διαμηνύει πως θα «αποξηράνει το τρομοκρατικό έλος» στην περιοχή αυτή, κοντά στα σύνορα Ιράκ-Ιράν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα