Ιράκ: Νεκροί και τραυματίες από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων

Ανάμεσα στα θύματα είναι δύο στρατιώτες, ένας αστυνομικός της τροχαίας και αδιευκρίνιστος αριθμός πολιτών, επιβατών σε ένα λεωφορείο (Vids)

Bομβιστές-καμικάζι, οι οποίοι οδηγούσαν δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα παγιδευμένα με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών τα ανατίναξαν σε σημεία ελέγχου σε έναν αυτοκινητόδρομο, κοντά σε πετρελαιοπηγές στην επαρχία της Βασόρας του νότιου Ιράκ, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στην αστυνομία και ένας εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν πολλοί νεκροί από τις εκρήξεις, στο σημείο ελέγχου Ρουμάιλα και στο σημείο ελέγχου της Ας Σάντρα (σ.σ.: τα δύο σημεία απέχουν μεταξύ τους περίπου ένα χιλιόμετρο).

Ανάμεσα στα θύματα είναι δύο στρατιώτες, ένας αστυνομικός της τροχαίας και αδιευκρίνιστος αριθμός πολιτών, επιβατών σε ένα λεωφορείο.

Η επίθεση φαίνεται να είχε στόχο την εταιρεία παραγωγής πετρελαίου, η οποία φυλάσσεται από ειδικές δυνάμεις του στρατού. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πετρελαϊκής, η διπλή επίθεση δεν έπληξε τις εγκαταστάσεις ούτε παρεμπόδισε τη λειτουργία της εταιρείας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βομβιστικές επιθέσεις στα νότια της χώρας, όπου βρίσκονται τα περισσότερα διυλιστήρια και η παραγωγή πετρελαίου της χώρας, είναι ιδιαίτερα σπάνιες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κάμερα έσωσε τη ζωή ρεπόρτερ από σφαίρα τζιχαντιστή

Ιράκ: Ολοκληρώνεται η ανακατάληψη της Μοσούλης

Ιράκ: Πέντε Κούρδοι μαχητές νεκροί σε βομβαρδισμό

ADVERTISING

SHARE: