Ιράκ σε Ιρακινό Κουρδιστάν: Παραδώστε αεροδρόμια και συνοριακά φυλάκια

People pass under Kurdish flags in Irbil, 217 miles (350 kilometers) north of Baghdad, Iraq, Saturday, Sept. 23, 2017. Iraq's Kurdish region will vote on Monday's referendum for Kurdish independence, a vote dismissed as illegal and destabilising by the central government and the international community. (AP Photo/Khalid Mohammed)
People pass under Kurdish flags in Irbil, 217 miles (350 kilometers) north of Baghdad, Iraq, Saturday, Sept. 23, 2017. Iraq's Kurdish region will vote on Monday's referendum for Kurdish independence, a vote dismissed as illegal and destabilising by the central government and the international community. (AP Photo/Khalid Mohammed) AP

Κάλεσμα της Βαγδάτης σε άλλες χώρες να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από την Αρμπίλ. Την Δευτέρα το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής

Η ιρακινή κυβέρνηση ζήτησε την Κυριακή από την αυτόνομη περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν να της παραδώσει τα διεθνή του αεροδρόμια και τα συνοριακά περάσματα ενόψει του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα.

Η Βαγδάτη ζήτησε επίσης από τις άλλες χώρες να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από το Ιρακινό Κουρδιστάν και να συνεννοούνται με την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ για θέματα που αφορούν τα αεροδρόμια και τα σύνορα της περιοχής, επεσήμανε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Ιρακινού πρωθυπουργού Χάιντερ αλ Αμπάντι.

Από την πλευρά τους ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ιρανός ομόλογός του Χασάν Ροχανί συνομίλησαν τηλεφωνικά για το θέμα του δημοψηφίσματος και εξέφρασαν την ανησυχία ότι θα προκαλέσει χάος στην περιοχή, επεσήμανε το γραφείο του Ερντογάν.

«Οι δύο ηγέτες επεσήμαναν ότι αν δεν ακυρωθεί το δημοψήφισμα, θα προκληθεί χάος στην περιοχή, ενώ υπογράμμισαν τη μεγάλη σημασία που προσδίδουν στην εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

(Φωτό: AP Photo/Khalid Mohammed)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τουρκία: Στρατιωτικά αντίμετρα για το δημοψήφισμα του Ιρακινού Κουρδιστάν

Μπαρζανί: Το Ιράκ είναι φανατικό κράτος και όχι δημοκρατικό

Ο Ερντογάν απαίτησε ξανά να ακυρωθεί το δημοψήφισμα στο Κουρδιστάν

ADVERTISING

SHARE: