Ιράκ: Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καλούν οι Κούρδοι

Ιράκ: Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καλούν οι Κούρδοι
Kurdish flags and pro-independence items hang on Irbil's citadel in central Irbil, 217 miles (350 kilometers) north of Baghdad, Iraq, Sunday, Sept. 24, 2017. Iraq's Kurdish region will vote on Monday's referendum for Kurdish independence, a vote dismissed as illegal and destabilising by the central government and the international community. (AP Photo/Khalid Mohammed) AP Photo/Khalid Mohammed

H Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν καλεί σε συζητήσεις την Βαγδάτη για την αποστολή παρατηρητών στα αεροδρόμια της Αρμπίλ και της Σουλεϊμανίγια

Η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν προσφέρθηκε να αρχίσει συνομιλίες με την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ για την τοποθέτηση Ιρακινών παρατηρητών στα αεροδρόμια του Ιρακινού Κουρδιστάν με στόχο να αποκλιμακωθεί η κρίση που πυροδότησε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής, μετέδωσε το κουρδικό κανάλι Rudaw.

Ο πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι απαίτησε να παραδοθεί στην Βαγδάτη μέχρι την Παρασκευή ο έλεγχος των συνόρων και αεροδρομίων στις πόλεις Αρμπίλ και στη Σουλεϊμανίγια. Σε διαφορετική περίπτωση απείλησε τις κουρδιστές αρχές ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με απαγόρευση των απ’ ευθείας διεθνών πτήσεων προς τα αεροδρόμια του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Ο υπουργός Μεταφορών της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν Μοβλούντ Μουράντ δήλωσε, σύμφωνα με το Rudaw, ότι οι αυτόνομες κουρδικές αρχές «είναι πρόθυμες να διεξάγουν συνομιλίες με την ιρακινή κυβέρνηση για την αποστολή παρατηρητών στα διεθνή αεροδρόμια της Αρμπίλ και της Σουλεϊμανίγια».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα