Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης έπληξαν 'με επιτυχία' στόχους του ISIS

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης έπληξαν 'με επιτυχία' στόχους του ISIS

Ο ιρανικός στρατός έπληξε με πυραύλους τις βάσεις διοίκησης και εξοπλισμού του Ισλαμικού Κράτους στη συριακή πόλη Ντέιρ Εζόρ

Οι Φρουροί της Επανάστασης του ιρανικού στρατού ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι πύραυλοι που έριξαν την Κυριακή στη Συρία έπληξαν «με επιτυχία» στόχους του Ισλαμικού Κράτους.

«Η επιχείρηση ήταν επιτυχής και οι πύραυλοι κατέστρεψαν τις βάσεις διοίκησης και εξοπλισμού του Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) στην Ντέιρ Εζόρ» στην ανατολική Συρία, δήλωσε ο στρατηγός Ραμεζάν Σαρίφ, εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, του σώματος ελίτ του ιρανικού στρατού.

«Οι πύραυλοι πέρασαν από τον ιρακινό εναέριο χώρο και έπληξαν τους στόχους τους στη Συρία» επεσήμανε ο στρατηγός Αμίρ-Αλί Χαντζιανέχ, διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης.

«Παράλληλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που απογειώθηκαν από τη Δαμασκό πέταξαν πάνω από την Ντέιρ Εζόρ και μετέδωσαν εικόνες από τα πλήγματα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Χαντζιανέχ, από τους πυραύλους επλήγη και «ένα μικρό κτίριο» όπου ήταν συγκεντρωμένοι επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους.

Συνολικά έξι πύραυλοι ακριβείας μεσαίου βεληνεκούς εκτοξεύθηκαν χθες από τις ιρανικές επαρχίες Κερμανσάχ και Κουρδιστάν εναντίον βάσεων του Ισλαμικού Κράτους, «σε αντίποινα» για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που εξαπολύθηκαν στις 7 Ιουνίου εναντίον του ιρανικού κοινοβουλίου και του μαυσωλείου του ιμάμη Χομεϊνί στην Τεχεράνη, από τις οποίες σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι και την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Πρόκειται για τα πρώτα πλήγματα που εξαπολύει το Ιράν σε ξένο έδαφος εδώ και 30 χρόνια.

Το Ιράν εμπλέκεται στο Ιράκ και στη Συρία στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον τζιχαντιστικών και αντάρτικων οργανώσεων. Όμως είναι η πρώτη φορά που εκτοξεύονται πύραυλοι από ιρανικό έδαφος εναντίον τζιχαντιστικών οργανώσεων στη Συρία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: Thiqa News Agency, via AP)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Isis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ρωσία: Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους είναι μάλλον νεκρός

Το ΙΚ καλεί σε επιθέσεις κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού

Γαλλία: Υλικό του ISIS στην κατοχή του Αλγερινού με το σφυρί

ADVERTISING

SHARE: