Ιρανός υπουργός Άμυνας: Η απόφαση Τραμπ θα επισπεύσει την καταστροφή του Ισραήλ

Ιρανός υπουργός Άμυνας: Η απόφαση Τραμπ θα επισπεύσει την καταστροφή του Ισραήλ
Iranian protesters burn representations of U.S. and Israeli flags during a rally against U.S. President Donald Trump's decision to recognize Jerusalem as the capital of Israel, in Tehran, Iran, Monday, Dec. 11, 2017. (AP Photo/Ebrahim Noroozi) AP Photo/Ebrahim Noroozi

Για παροχή στήριξης σε δύο ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις, δεσμεύτηκε διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης

Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ θα επισπεύσει την καταστροφή της χώρας, δήλωσε την Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας του Ιράν, ενώ ένας υψηλόβαθμος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους επικεφαλής δύο ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων, δεσμευόμενος για παροχή στήριξης.

«Η κίνηση (του Τραμπ) θα επισπεύσει την καταστροφή του σιωνιστικού καθεστώτος και θα διπλασιάσει την ενότητα των Μουσουλμάνων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιρανός υπουργός Άμυνας στρατηγός Αμίρ Χαταμί , σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ιράν Μοχάμαντ Μπαγκερί σημείωσε ότι η «ανόητη κίνηση» του Τραμπ μπορεί να θεωρηθεί ως η αρχή μιας νέας ιντιφάντα, μιας λαϊκής εξέγερσης των Παλαιστινίων.

Παράλληλα, ο Κάσεμ Σολεϊμάνι, διοικητής της Δύναμης αλ Κοντς, της μονάδας των Φρουρών της Επανάστασης που είναι αρμόδια για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό, δεσμεύτηκε για την «πλήρη στήριξη στα παλαιστινιακά κινήματα αντίστασης» από την Ισλαμική Δημοκρατία, έπειτα από τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους διοικητές των Ισλαμικής Τζιχάχτ και Ιζ αλ Ντιν Κασάμ, ένοπλες πτέρυγες της Χαμάς, σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης Sepah, τον ειδησεογραφικό ιστότοπο των Φρουρών.

(Φωτό: AP Photo/Ebrahim Noroozi)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα