Ισραήλ: Σύλληψη στελεχών ομίλου τηλεπικοινωνιών για την υπόθεση διαφθοράς του Νετανιάχου

Israel's Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at the Prime Minister's office  in Jerusalem, Thursday, Jan. 11, 2018. (Ronen Zvulun/Pool Photo via AP)
Israel's Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at the Prime Minister's office in Jerusalem, Thursday, Jan. 11, 2018. (Ronen Zvulun/Pool Photo via AP) AP

Η εταιρία φέρεται να έλαβε κάποια προνόμια με αντάλλαγμα την ευνοϊκή μεταχείριση του Ισραηλινού πρωθυπουργού

Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε την Κυριακή πολλά πρόσωπα που σχετίζονται με μια σημαντική εταιρεία τηλεπικοινωνιών στο πλαίσιο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μιας νέας έρευνας για διαφθορά στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μεταξύ των υπόπτων περιλαμβάνονται "υψηλόβαθμα στελέχη" του ομίλου τηλεπικοινωνιών Bezeq, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, η εταιρεία φέρεται να έλαβε κάποια προνόμια με αντάλλαγμα την ευνοϊκή μεταχείριση του Νετανιάχου από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Walla, που είναι μέλος του ομίλου Bezeq.

Την περασμένη Τρίτη, η αστυνομία εισηγήθηκε την άσκηση δίωξης στον Νετανιάχου για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε δύο ξεχωριστές υποθέσεις. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες είναι πολιτικά υποκινούμενες και απορρίπτει κάθε πιθανότητα να παραιτηθεί από το αξίωμά του.

Με βάση τις προτάσεις της αστυνομίας, ο γενικός εισαγγελέας θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ασκήσει δίωξη ή όχι στον πρωθυπουργό, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες.

(Φωτό: Ronen Zvulun/Pool Photo via AP)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπουργικά 'καρφιά' στον Νετανιάχου

'Αβάσιμες' χαρακτήρισε τις κατηγορίες εναντίον του ο Νετανιάχου

Ισραήλ: Παραπομπή Νετανιάχου για δωροδοκία προτείνει η αστυνομία

ADVERTISING

SHARE: