Ισραήλ: Ο στρατός έπληξε ”σχεδόν όλες τις ιρανικές υποδομές στη Συρία”

Ισραήλ: Ο στρατός έπληξε ”σχεδόν όλες τις ιρανικές υποδομές στη Συρία”
ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν AP

Η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν συνεχίζεται στα εδάφη της Συρίας, ύστερα από την απόφαση Τραμπ να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από την συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Αβίνγκτορ Λίμπερμαν, δήλωσε σήμερα ότι ο ισραηλινός στρατός έπληξε σχεδόν όλο το σύνολο των ιρανικών υποδομών στη Συρία σε αντίποινα για τις νυχτερινές εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον θέσεων του στα Υψίπεδα του Γκολάν.

«Πλήξαμε σχεδόν όλες τις ιρανικές υποδομές στη Συρία, δεν πρέπει να ξεχνούν την παροιμία που λέει, αν πέσει πάνω μας βροχή, η καταιγίδα θα πέσει πάνω σε εσάς», τόνισε ο Λίμπερμαν στην ομιλία που εκφώνησε στη διάρκεια ενός συνεδρίου για την ασφάλεια.

«Ελπίζω να έχουμε τελειώσει με αυτό το κεφάλαιο και να έχουν όλοι πάρει το μήνυμα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό υπουργό, καμία από τις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Συρία δεν έπεσε κοντά σε ισραηλινό έδαφος, ενώ πολλές αναχαιτίστηκαν από την ισραηλινή αεράμυνα.

Ο φόβος κλιμάκωσης είναι ορατός ύστερα από τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εναντίον δεκάδων στόχων στη Συρία, ανταποδίδοντας μια ομοβροντία ρουκετών εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών βάσεων στο κατεχόμενο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα