Ισραήλ: Βανδαλισμούς χριστιανικών τάφων κατήγγειλε το λατινικό πατριαρχείο

Ισραήλ: Βανδαλισμούς χριστιανικών τάφων κατήγγειλε το λατινικό πατριαρχείο

Βανδαλισμούς χριστιανικών τάφων σε μοναστήρι της δυτικής Ιερουσαλήμ κατήγγειλε το λατινικό πατριαρχείο, ζητώντας να ασκηθούν διώξεις κατά των δραστών

Άγνωστοι βανδάλισαν δεκάδες τάφους σε νεκροταφείο χριστιανικού μοναστηριού στη δυτική Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε το Σάββατο (09/01) το λατινικό πατριαρχείο ζητώντας από τις ισραηλινές αρχές να ασκήσουν δίωξη κατά των δραστών.

Οι βανδαλισμοί σημειώθηκαν στο μοναστήρι του Μπέιτ Τζαμάλ και τοποθετούνται στα μέσα του Δεκεμβρίου.

Εκπρόσωπος των καθολικών εκκλησιών των Αγίων Τόπων Ουάντι Αμπουνασάρ διευκρίνισε ότι σταυροί τάφων καταστράφηκαν, αλλά δεν βρέθηκαν αντιχριστιανικά συνθήματα στους τάφους, όπως είχε γίνει σε άλλες περιπτώσεις βανδαλισμού χριστιανικών τόπων, που είχαν αποδοθεί σε εξτρεμιστές Εβραίους.

"Ζητούμε από τις ισραηλινές αρχές να αντιμετωπίσουν με τη μεγίστη σοβαρότητα αυτού του είδους τις ενέργειες", αναφέρεται στην ανακοίνωση του λατινικού πατριαρχείου που ζητεί από την αστυνομία και τις αρχές του Ισραήλ να προσαγάγουν στη δικαιοσύνη τους δράστες.

Εδώ και χρόνια, ακτιβιστές της ισραηλινής άκρας δεξιάς ή έποικοι πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων, Αράβων Ισραηλινών, χριστιανικών και μουσουλμανικών χώρων λατρείας ή ακόμη και του ισραηλινού στρατού με το σύνθημα "το Τίμημα".

Ισραηλινός βουλευτής του κόμματος Μερέτζ της αντιπολίτευσης, ο Εσάουι Φρεζ, έχει καταγγείλει "την ατιμωρησία των συμμοριών του "Τιμήματος" και το γεγονός ότι "δεν έχουν κηρυχθεί τρομοκρατική οργάνωση, γεγονός που ενθαρρύνει τα μέλη τους να συνεχίζουν τις ενέργειες αυτές.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ADVERTISING

SHARE: