Ιταλία: Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Λέγκα και Πέντε Αστέρια για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Ιταλία: Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Λέγκα και Πέντε Αστέρια για τον σχηματισμό κυβέρνησης
O Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα AP

Σήμερα αναμένεται η συνάντηση των δυο μεγάλων πολιτικών δυνάμεων της χώρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, με φόντο την ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης

Η ιταλική προεδρία της Δημοκρατίας έκανε γνωστό ότι ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα θα συναντηθεί στις πέντε και μισή το απόγευμα με τους εκπροσώπους των Πέντε Αστέρων και στις έξι με εκείνους της Λέγκα.

Αν όλα ακολουθήσουν τις μέχρι τώρα προβλέψεις, τα δυο κόμματα θα παρουσιάσουν στον Ιταλό πρόεδρο την σύνθεση της νέας τους κυβέρνησης και ο Ματαρέλα αναμένεται να αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Χθες, ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά τόνισε σε δηλώσεις του ότι «έκλεισε η συμφωνία για την κυβερνητική ομάδα και το όνομα του πρωθυπουργού», και ότι δεν θα γίνει πρωθυπουργός «ούτε ο ίδιος, ούτε και ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο» στη νέα κυβέρνηση στην Ιταλία.

Πριν από λίγες μέρες, αποκαλύφθηκε το σχέδιο της «συμφωνίας της κυβερνητικής διαδικασίας» στην Ιταλία ανάμεσα στην Λέγκα του Βορρά και το κίνημα Πέντε Αστέρων, αν και οι δυο πλευρές είχαν διευκρινίσει ότι το σχέδιο είχε δεχθεί ευρείες τροποποιήσεις.

Στο 39σέλιδο έγγραφο γινόταν αναφορά για σχέδια αποχώρησης από το ευρώ, τη διαγραφή του ιταλικού χρέους ύψους 250 δισεκατομμυρίων, καθώς και τη δημιουργία μιας επιτροπής συμφιλίωσης η οποία θα συνδέεται με τα δυο κόμματα και θα λειτουργεί παράλληλα με την κυβέρνηση με αποστολή την διευθέτηση των ασυμφωνιών μεταξύ των δυο πολιτικών δυνάμεων.

Η χώρα βρίσκεται ακέφαλη από τις εκλογές της 4ης Μαρτίου με τις απόπειρες σχηματισμού κυβέρνησης να έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα