Ιταλία: Συνάντηση Ματαρέλα – Τζεντιλόνι με φόντο την πρωθυπουργία

default image

Εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης αναμένεται να λάβει ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας

Τον υπουργό Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι θα συναντήσει το μεσημέρι της Κυριακής στο προεδρικό μέγαρο ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, και όπως όλα δείχνουν θα του δώσει εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης μετά την παραίτηση του Ματέο Ρέντσι και ενώ είχε προηγηθεί συντριπτική ήττα του πρώην πρωθυπουργού στο δημοψήφισμα για την συνταγματική μεταρρύθμιση.

Ο 62χρονος Τζεντιλόνι, πρώην δημοσιογράφος, έμπιστος του Ρέντσι και μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, θα αρχίσει, στη συνέχεια, διαβουλεύσεις με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της χώρας για τον σχηματισμό νέου κυβερνητικού σχήματος.

Να σημειωθεί ότι ο Ιταλός πρόεδρος τις τελευταίες τρεις μέρες έχει διαβουλεύσεις με περίπου 40 πολιτικά κόμματα, σε μια προσπάθεια να δοθεί τέλος στην κυβερνητική κρίση.

Ο νέος πρωθυπουργός πάντως και οι υπουργοί του θα ριχτούν κατευθείαν στα δύσκολα, καθώς πρέπει να στηρίξουν τον τραπεζικό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής παρέμβασης στην τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, την Monte dei Paschi di Siena. 

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα