Ιταλία: Τραγωδία για ολόκληρη οικογένεια που έπεσε σε κρατήρα ηφαιστείου

Ιταλία: Τραγωδία για ολόκληρη οικογένεια που έπεσε σε κρατήρα ηφαιστείου

Την τραγικότερη κατάληξη είχαν οι διακοπές για μια οικογένεια από το Τορίνο που θέλησε να επισκεφτεί ηφαίστειο στη Νάπολη και ξεκληρίστηκε. Πως έγινε το δυστύχημα

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η επίσκεψη μιας οικογένειας σε κρατήρα ενεργού ηφαιστείου κοντά στη Νάπολη της Ιταλίας, καθώς τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν νεκρούς έναν 45χρονο άνδρα, τη 42χρονη γυναίκα του και τον 11χρονο γιο τους που έπεσαν σε τμήμα του κρατήρα του ηφαιστείου Σολφατάρα που υποχώρησε.

Όλα άρχισαν όταν ο 11χρονος μπήκε στην απαγορευμένη ζώνη και έπεσε αναίσθητος από τα αέρια που αναβλύζουν στο σημείο. Ο πατέρας προσπάθησε να σώσει το αναίσθητο παιδί, όμως δεν τα κατάφερε, αναγκάζοντας τη μητέρα να επέμβει με το ίδιο όμως αποτέλεσμα.

Πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο ανέφεραν ότι τα τρία θύματα, που είχαν πάει για διακοπές στην περιοχή από τη βόρεια Ιταλία, πέθαναν, όπως όλα δείχνουν, από ασφυξία, πιθανόν εξαιτίας των θερμών αερίων που αναβλύζουν από το έδαφος.

Ο δεύτερος γιος της οικογένειας ένα 7χρονο αγόρι κατάφερε να διασωθεί καθώς έφυγε από το σημείο προς αναζήτηση βοήθειας.

Το ηφαίστειο Σολφατάρα βρίσκεται στην περιοχή Φλεγραία Πεδία, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων δυτικά της Νάπολης και άνοιξε για πρώτη φορά ως τουριστικό αξιοθέατο το 1900.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία

ADVERTISING

SHARE: