Ιταλός ιερέας: Οι σεισμοί προκαλούνται από τις ανθρώπινες αμαρτίες

default image

"Οι αμαρτίες σαν την ομοφυλοφιλία αξίζουν την θεία τιμωρία" δήλωσε καθολικός ιερέας, που συστήνει στο Βατικανό να ξαναδιαβάσει την χριστιανική κατήχηση

«Επιβεβαιώνω τα πάντα, οι σεισμοί προκαλούνται από τις ανθρώπινες αμαρτίες όπως τα σύμφωνα συμβίωσης», επανέλαβε την Παρασκευή ο καθολικός ιερέας Τζοβάνι Καβάλκολι, μιλώντας σε εκπομπή του ιταλικού ραδιοφωνικού σταθμού Radio 24.

Ο ιερέας είχε υποστηρίξει την «θεωρία» αυτή και σε εκπομπή του στο καθολικό ραδιόφωνο Radio Maria, προκαλώντας την καταδίκη του Βατικανού. «Πρόκειται για θέσεις προσβλητικές για τους πιστούς και σκανδαλώδεις για όποιον δεν πιστεύει», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Άντζελο Μπέκιου, από τους στενότερους συνεργάτες του πάπα Φραγκίσκου.

Παρά ταύτα, στις νέες του δηλώσεις, ο πατέρας Καβάλκολι επανέλαβε ότι «αμαρτίες σαν την ομοφυλοφιλία αξίζουν την θεία τιμωρία», ενώ υπογράμμισε ότι «κατά την άποψή του, στο Βατικανό πρέπει να ξαναδιαβάσουν την χριστιανική κατήχηση».

Ο ιερέας αναφερόταν στις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις οι οποίες την τελευταία εβδομάδα προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στην κεντρική Ιταλία και άφησαν άστεγους 30.000 ανθρώπους.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο το ιταλικό κοινοβούλιο ενέκρινε τα σύμφωνα συμβίωσης, τα οποία δίνουν στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια τα ίδια δικαιώματα του γάμου με τα αμφιφυλόφιλα ζευγάρια, με μόνη εξαίρεση εκείνο στην υιοθεσία. Οι τελετές οργανώνονται στις αίθουσες όπου γίνονται πολιτικοί γάμοι, στα δημαρχιακά μέγαρα των διαφόρων πόλεων και ο ιταλικός Τύπος γενικά αναφέρεται στα σύμφωνα θεωρώντας ότι πρόκειται για γάμο προσώπων του ίδιου φύλου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα