John McEntee: Αποπέμφθηκε στενός συνεργάτης του Τραμπ για σοβαρά οικονομικά αδικήματα

John McEntee: Αποπέμφθηκε στενός συνεργάτης του Τραμπ για σοβαρά οικονομικά αδικήματα
White House aide John McEntee steps off Marine One at the White House, Sunday, March 19, 2017, in Washington. President Donald Trump, who is returning from a trip to his Mar-a-Lago estate in Palm Beach, Fla. (AP Photo/Alex Brandon) AP

Την πόρτα της εξόδου από τον Λευκό Οίκο είδε ο προσωπικός βοηθός του προέδρου των ΗΠΑ, John McEntee, ο οποίος ερευνάται για οικονομικά αδικήματα

Ο John McEntee, πρώην παίκτης αμερικανικού football και συνεργάτης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αποπέμφθηκε από τον Λευκό Οίκο καθώς διενεργείται σε βάρος του έρευνα από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας για σοβαρά οικονομικά αδικήματα.

Το CNN μετέδωσε ότι ο McEntee συνοδεύτηκε εκτός Λευκού Οίκου τη Δευτέρα, χωρίς όμως να δίνονται στη δημοσιότητα πληροφορίες για τις κατηγορίες που διερευνώνται.

Ο McEntee εργάστηκε στην εκστρατεία του Τραμπ το 2016 και ήταν προσωπικός βοηθός του προέδρου στον Λευκό Οίκο, ενώ προσελήφθη στην εκστρατεία για την επανεκλογή του Τραμπ. Πηγές του Λευκού Οίκου, ανέφεραν πως “η αποπομπή δεν σχετίζεται με τον Πρόεδρο”.

Οι αποχωρήσεις, οι παραιτήσεις και οι καθαιρέσεις στελεχών της κυβέρνησης Τραμπ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με έρευνα του Brookings Institution, μέχρι την 7η Μαρτίου το ποσοστό τους ανερχόταν στο 43%.

Τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε την παραίτησή της η διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Χόουπ Χιξ, η οποία φέρεται να συνδεόταν πολύ στενά με τον Τραμπ. Στις 6 Μαρτίου ανακοίνωσε την παραίτησή του ο επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα Γκάρι Κον, ο οποίος είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την απόφαση του ρεπουμπλικάνου προέδρου να επιβληθούν υψηλοί δασμοί στον εισαγόμενο χάλυβα και στο εισαγόμενο αλουμίνιο.

Χθες άλλωστε, αποπέμφθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, μετά τις δηλώσεις του για εμπλοκή της Ρωσίας στην υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου διπλού πράκτορα στο Λονδίνο. Ο κ. Τίλερσον δεν μίλησε με τον κ. Τραμπ, πριν από την αποπομπή του, και ακόμα αγνοεί τους λόγους για τους οποίους απομακρύνθηκε,  δήλωσε ο Στιβ Γκολντστάιν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ωστόσο ο ίδιος ο κ. Τίλερσον, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε αργότερα την Τρίτη, υποστήριξε πως δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον κ. Τραμπ από το Air Force 1, κατά το οποίο έμαθε για την αποπομπή του από την κυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα