Και δεύτερος ακρωτηριασμός για το μοντέλο που είχε χάσει το πόδι της μετά από αλλαγή ταμπόν

Lauren Wasser arrives at the 5th annual People Magazine "Ones To Watch" party at NeueHouse Hollywood on Wednesday, Oct. 4, 2017, in Los Angeles. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)
Lauren Wasser arrives at the 5th annual People Magazine "Ones To Watch" party at NeueHouse Hollywood on Wednesday, Oct. 4, 2017, in Los Angeles. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP) RICHARD SHOTWELL/INVISION/AP

Το 29χρονο μοντέλο Λόρεν Γουάσερ που είχε χάσει το δεξί της πόδι το 2012 μετά από τοξικό σοκ που υπέστη από χρήση ταμπόν

Το 29χρονο μοντέλο Λόρεν Γουάσερ που είχε χάσει το δεξί της πόδι το 2012 μετά από τοξικό σοκ που υπέστη από χρήση ταμπόν, υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό και του αριστερού της ποδιού εξαιτίας της ίδιας λοίμωξης.

Μετά τον δεύτερο ακρωτηριασμό της, η Γουάσερ ανέβασε μία φωτογραφία μαζί με την παρολυμπιονίκη στο σνόουμπορντ Έιμι Πάρντι, η οποία την επισκέφτηκε στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση.

"Το μωρό μου είχε ακόμα μία έκπληξη για μένα σήμερα το πρωί... Ένα χτύπημα στην πόρτα και μπήκε μέσα η καταπληκτική, ταλαντούχα και πανέμορφη Έιμι Πούρντι. Σε ευχαριστώ πολύ που πέρασες να με δεις, σημαίνει πολλά για μένα. Ευχαριστώ που μου δείχνεις ότι η ζωή θα γίνει μόνο καλύτερο και ότι έχω τόσα πολλά να ζήσω", έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instragram.

My baby @camraface had another surprise for me this morning.... A knock on my door and in walks the amazing, talented, badass beauty @amypurdygurl! Thank you so much for stopping by it really meant the world❤️ thank you for showing me that life is only going to get better and that I have so much life to live

Η περιπέτεια της ξεκίνησε το 2012, όταν βακτήρια που εισήλθαν στον οργανισμό της από αλλαγή ταμπόν, της προκάλεσαν σύνδρομο τοξικού σοκ.

Τα πρώτα της συμπτώματα, θύμιζαν εκείνα της κοινής γρίπης αλλά πολύ γρήγορα η κατάστασή της επιδεινώθηκε, υπέστη καρδιακή προσβολή και οι γιατροί την διασωλήνωσαν για να την κρατήσουν στη ζωή.

Τότε είχαν αναγκαστεί να της ακρωτηριάσουν το δεξί πόδι και να της αφαιρέσουν την φτέρνα και τα δάκτυλα του αριστερού, προσπαθώντας να σταματήσουν την γάγγραινα που επιτίθετο στα δύο κάτω άκρα.

Παρά το γεγονός ότι οι γιατροί είχαν προτείνει στην Γουάσερ να κόψουν και το αριστερό της πόδι, το μοντέλο προτίμησε να ακολουθήσει μία εντατική θεραπευτική αγωγή προσπαθώντας να το σώσει.

"Υποφέρω από καθημερινούς φρικτούς πόνους", έγραψε σε στήλη της η Γουάσερ τον Νοέμβριο, ανακοινώνοντας την απόφασή της να υποχωρήσει στις πιέσεις των γιατρών.

"Η ζωή μου πρόκειται να αλλάξει πάλι! Είμαι σε εξαιρετική διάθεση και έτοιμη για το επόμενο κεφάλαιο", έγραψε σε ανάρτησή της πριν την επέμβαση.

Life is about to be so different, again! I’m in great spirits though and ready for my next chapter.

Μετά τον πρώτο της ακρωτηριασμό, η Γουάσερ αφιερώνει τον χρόνο της στην ενημέρωση των γυναικών για την πρόληψη του Συνδρόμου Τοξικού Σοκ και τους πιθανούς κινδύνους από την χρήση ταμπόν.

"Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να διασφαλίσω πως δεν θα συμβεί το ίδιο και σε άλλους", έγραφε τον Νοέμβριο.

Η Γουάσερ ζητά τώρα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να εγκρίνει το σχέδιο νόμου, "Robin Danielson Act" που έχει πάρει το όνομα μία γυναίκας που έχασε τη ζωή της εξαιτίας του συνδρόμου.

Το νομοσχέδιο εξασφαλίζει χρηματοδότηση στην έρευνα γύρω από τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής, ώστε να μειωθεί το ρίσκο για τις γυναίκες που τα χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση.

Πηγή:independent, Φωτογραφία:Photo by Richard Shotwell/Invision/AP

ADVERTISING

SHARE: