Καλιφόρνια: Στα 21 αντί για 18 το όριο ηλικίας για το κάπνισμα

Καλιφόρνια: Στα 21 αντί για 18 το όριο ηλικίας για το κάπνισμα

Οι αρχές της Καλιφόρνια αποφάσισαν να αυξήσουν το κατώτατο όριο ηλικία που επιτρέπεται το κάπνισμα από 18 στα 21 και να προμηνύουν και άλλα αυστηρά μέτρα για τη προστασία της νεολαίας

Ένα νομοσχέδιο που θα αυξήσει το όριο ηλικίας που επιτρέπεται το κάπνισμα από τα 18 στα 21 ψηφίστηκε από τη γερουσία της Καλιφόρνιας χθες, και οδεύει προς ψήφιση από τη γενική συνέλευση της πολιτείας προτού γίνει νόμος.

Οι γερουσιαστές της πολιτείας, η οποία είναι η πολυπληθέστερη των ΗΠΑ, ψήφισαν το νομοσχέδιο με 26 υπέρ και 8 κατά, σύμφωνα με το γραφείο του γερουσιαστή Εντ Χερνάντεζ, του Δημοκρατικού κόμματος.

Η Καλιφόρνια είναι μια από τις πρώτες πολιτείες να εισαγάγει τέτοια νομοθεσία στις ΗΠΑ, ακολουθώντας τη Χαβάη, όπου το σχέδιο νόμου αναμένει την τελική υπογραφή του κυβερνήτη της πολιτείας. Δεν υπάρχουν άλλες πολιτείες στις ΗΠΑ με τόσο ψηλό όριο ηλικίας, ενώ άλλες πολιτείες όπως η Αλαμπάμα και η Γιούτα επιτρέπουν το κάπνισμα από τα 19.

"Δεν θα καθίσουμε αμέτοχοι να παρακολουθούμε τις μεγάλες καπνοβιομηχανίες να πουλάνε στα παιδιά μας και να εθίζουν ακόμα μια γενιά νέων σ' ένα προϊόν που θα τα σκοτώσει στο μέλλον", είπε ο Χερνάντεζ, προσθέτοντας ότι "οι εταιρείες καπνού γνωρίζουν ότι είναι πολύ πιο πιθανό να εθιστεί κάποιος στο κάπνισμα αν ξεκινήσει από μικρή ηλικία".

(Πηγή: ΑΠΕ)

ADVERTISING

SHARE: