Κανένα μέλος των Podemos στην κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ

Κανένα μέλος των Podemos στην κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ
Πέδρο Σάντσεθ AP

Ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας θα σχηματίσει κυβέρνηση που θα απαρτίζεται αποκλειστικά από μέλη του Σοσιαλιστικού και Εργατικού Κόμματος, όπως αποκάλυψε η εκπρόσωπός του.

Η νέα κυβέρνηση της Ισπανίας υπό τον Πέδρο Σάντσεθ δεν θα διαθέτει κανέναν υπουργός που να προέρχεται από άλλο κόμμα πέραν του Σοσιαλιστικού και Εργατικού Κόμματος (PSOE), όπως δήλωσε την Κυριακή η εκπρόσωπός του Μαργκαρίτα Ρόμπλες.

Αυτό σημαίνει ότι ο Σάντσεθ, που κατάφερε να ανατρέψει από την εξουσία των κεντροδεξιό Μαριάνο Ραχόι με τη βοήθεια και των Podemos και του ηγέτη τους Πάμπλο Ιγκλέσιας στην υπερψήφιση της πρότασης μομφής που είχε καταθέσει, θα προχωρήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας.

“Όχι, όχι. Η θέση του Πέδρο Σάντσεθ είναι ξεκάθαρη. Θα είναι μια κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Μια κυβέρνηση μειοψηφίας”, δήλωσε η Ρόμπλες, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο 46χρονος Σάντσεθ ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντα του πρωθυπουργού και αναμένεται να παρουσιάσει τους υπουργούς του στις αρχές της εβδομάδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα