“Καρφιά” Τραμπ κατά Μέρκελ για το προσφυγικό: Δείτε τι παθαίνουν οι Γερμανοί

“Καρφιά” Τραμπ κατά Μέρκελ για το προσφυγικό: Δείτε τι παθαίνουν οι Γερμανοί
Νέα ένταση στις σχέσεις Τραμπ - Μέρκελ AP

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευθεί την κυβερνητική κρίση στο Βερολίνο, εξαπολύοντας ευθείες βολές κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου για να υπεραμυνθεί της δικής του πολιτικής για τους πρόσφυγες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρενέβη στην κυβερνητική κρίση που ξέσπασε στο Βερολίνο τις τελευταίες ημέρες, υποστηρίζοντας ότι οι Γερμανοί στρέφονται κατά της Άγκελα Μέρκελ εξαιτίας του μεταναστευτικού, την ίδια στιγμή που στο εσωτερικό της χώρας του ο ίδιος δέχεται πυρά ακόμη και από τη σύζυγό του Μελάνια για την πολιτική “μηδενικής ανοχής” που ακολουθεί.

Εκμεταλλευόμενος την ενδοκυβερνητική κόντρα της Άγκελα Μέρκελ με τον κυβερνητικό Χριστιανοκοινωνιστή εταίρο της Χορστ Ζεεχόφερ για την πολιτική χορήγησης ασύλου σε πρόσφυγες, ο Τραμπ έγραψε στο Twitter: “Ο γερμανικός λαός στρέφεται εναντίον των ηγετών του, ενώ η μετανάστευση κλονίζει τον ήδη εύθραυστο συνασπισμό του Βερολίνου. Η εγκληματικότητα στη Γερμανία βρίσκεται σε μεγάλη άνοδο. Μεγάλο λάθος σε όλη την Ευρώπη το γεγονός ότι αφήνονται να μπουν εκατομμύρια άνθρωποι που τόσο έντονα και βίαια αλλάζουν την κουλτούρα τους!».

Μέ ένα σμπάρο δύο…. τρυγόνια, αφού όχι μόνο έτσι υπεραμύνθηκε της πολιτικής του, αλλά πέταξε και τη σπόντα του για τον κυβερνητικό σχηματισμό της Μέρκελ, χαρακτηρίζοντάς τον εύθραυστο.

Στη συνέχεια έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά με μια νέα ανάρτηση, στην οποία έγραψε: “ Δεν θέλουμε αυτό που συμβαίνει με τη μετανάστευση στην Ευρώπη να συμβεί σε εμάς (σσ: στις ΗΠΑ)!”.

“Οι ΗΠΑ δεν θα γίνουν καταυλισμός μεταναστών”

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα μετατραπούν σε «καταυλισμό μεταναστών», εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά των Ευρωπαίων και κατηγορώντας, την ίδια ώρα, τους Δημοκρατικούς ότι δεν προσέρχονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συζητήσουν τη μεταρρύθμισης της νομοθεσίας για το μεταναστευτικό.

«Οι ΗΠΑ δεν θα γίνουν καταυλισμός προσφύγων» σημείωσε ο Τραμπ στην έναρξη της ομιλίας του στο Εθνικό Συμβούλιο Διαστήματος στον Λευκό Οίκο.

«Ούτε θα γίνουν κέντρο κράτησης προσφύγων- αυτό δεν θα συμβεί» πρόσθεσε. «Εάν βλέπετε αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη, εάν βλέπετε αυτό που συμβαίνει αλλού, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό στις ΗΠΑ. Όχι υπό τη διακυβέρνησή μου».

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ επισήμανε την «θλιβερή» κατάσταση των παιδιών που χωρίζονται από τους γονείς τους, παράτυπους μετανάστες, στα σύνορα, ενώ χαρακτήρισε αυτόν τον χωρισμό σκληρό και φρικτό. Θα μπορούσε, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, να διευθετηθεί «σύντομα», εάν το Κογκρέσο ψήφιζε ένα νομοσχέδιο για τη μετανάστευση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα