Καταλονία: Ελεύθερη με εγγύηση η πρόεδρος του κοινοβουλίου

Καταλονία: Ελεύθερη με εγγύηση η πρόεδρος του κοινοβουλίου
Ex-speaker of the Catalonia parliament Carme Forcadell, center, arrives at the Supreme Court in Madrid, Thursday, Nov. 9, 2017. Six Catalan lawmakers are testifying Thursday before a Spanish judge over claims that they ignored Constitutional Court orders and allowed an independence vote in Catalonia's regional parliament. (AP Photo/Francisco Seco) ap

Η Κάρμε Φορκαντέλ και άλλοι πέντε βουλευτές του καταλανικού κοινοβουλίου κατέθεσαν για τις κατηγορίες της εξέγερσης, της στάσης και της υπεξαίρεσης κρατικών κονδυλίων

Ένας δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερη η πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου Κάρμε Φορκαντέλ με εγγύηση 150.000 ευρώ, εν αναμονή της έρευνας για «στάση» που διεξάγουν οι ισπανικές αρχές, ανέφερε μια δικαστική πηγή και η εφημερίδα El Pais.

Η πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι να πληρώσει την εγγύηση, ανέφερε η πηγή.

Η Φορκαντέλ και άλλοι πέντε βουλευτές του τοπικού κοινοβουλίου κατέθεσαν την Πέμπτη ενώπιον του Δικαστηρίου για τις κατηγορίες της εξέγερσης, της στάσης και της υπεξαίρεσης κρατικών κονδυλίων.

Οι τέσσερις βουλευτές θα αποφυλακιστούν με εγγύηση 25.000 ευρώ, ενώ ο πέμπτος θα τεθεί ελεύθερος υπό όρους, χωρίς εγγύηση, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο εισαγγελέας είχε προηγουμένως ζητήσει τη φυλάκιση της Φορκαντέλ και τριών βουλευτών που κατέθεσαν ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου και να τεθούν υπό όρους ελεύθεροι οι άλλοι δύο βουλευτές.

(Φωτό: AP Photo/Francisco Seco)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα