Καταλονία: Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους ο διοικητής της αστυνομίας και δύο ηγέτες των αυτονομιστών

Καταλονία: Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους ο διοικητής της αστυνομίας και δύο ηγέτες των αυτονομιστών
Catalan regional police chief Josep Luis Trapero, 3rd left, arrives at the national court in Madrid, Spain, Friday, Oct. 6, 2017. A Spanish judge is due to question Mossos d'Esquadra chief Trapero and two pro-independence campaigners about their role in an Oct. 1 referendum that the Spanish government declared as illegal. (AP Photo/Paul White) ΑP Photo/Paul White

Ο διοικητής της καταλανικής αστυνομίας και οι ηγέτες του κινήματος υπέρ της ανεξαρτησίας της επαρχίας αυτής της Ισπανίας εξήλθαν ελεύθεροι σήμερα από το δικαστήριο της Μαδρίτης

Οι υποθέσεις τους εκδικάστηκαν σε δικαστήριο το οποίο είναι επιφορτισμένο με θέματα εθνικής ασφάλειας, στον απόηχο της έντασης που προκάλεσε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.

Κανένας περιοριστικός όρος δεν έχει επιβληθεί εις βάρος τους, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του δικαστηρίου.

Οι κατηγορίες εις βάρος του Χοσέπ Λουίς Τραπέρο, διοικητή της αστυνομίας, του Ζόρντι Σάντσες και του Ζόρντι Κούσαρτ –προέδρων των δύο πιο ισχυρών αυτονομιστικών ενώσεων, της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης (ANC) και της Omnium– εξακολουθούν να ισχύουν.

Η Τερέσα Λαπλάνα, αναπληρώτρια διοικητής της αστυνομίας, εναντίον της οποίας έχουν επίσης ασκηθεί διώξεις κατέθεσε στο δικαστήριο μέσω βιντεοσύνδεσης.

Όλοι κατηγορούνται στο πλαίσιο «έρευνας για ανταρσία» σε σχέση με τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου στη Βαρκελώνη.

Φωτό: ΑP Photo/Paul White

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα