Καταλονία: Νέο τελεσίγραφο από την Μαδρίτη. Στο ‘στόχαστρο’ και ο αρχηγός της αστυνομίας

Καταλονία: Νέο τελεσίγραφο από την Μαδρίτη. Στο ‘στόχαστρο’ και ο αρχηγός της αστυνομίας
Catalan President Carles Puigdemont speaks during a statement at the Palau Generalitat in Barcelona, Spain, on Wednesday, Oct. 4, 2017. Catalonia's regional president, Carles Puigdemont, is addressing regional lawmakers on Monday to review a referendum won by supporters of independence from Spain on Oct. 1. (Jordi Bedmar/Presidency Press Service, Pool Photo via AP) ap

Τραβάει το σκοινί ο Πουτζντεμόν αδιαφορώντας για τα τελεσίγραφα της ισπανικής κυβέρνησης, η οποία επίσης σκληραίνει την στάση της απέναντι στην τοπική κυβέρνηση

Ο Καταλανός ηγέτης φέρεται αποφασισμένος να αγνοήσει και το νέο τελεσίγραφο της κυβέρνησης Ραχόι, την ώρα που ο εισαγγελέας ζητά να τεθεί υπό κράτηση ο αρχηγός της καταλανικής αστυνομίας.

Οι αρχές της Καταλονίας δεν θα συμμορφωθούν με την εντολή της ισπανικής κυβέρνησης προκειμένου την προσεχή Πέμπτη να αποσαφηνίσουν εάν έχουν κηρύξει ή όχι ανεξαρτησία από την Ισπανία, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο TV3, επικαλούμενο πηγές από την καταλανική κυβέρνηση.

Ο ηγέτης της περιφέρειας Κάρλες Πουτζντεμόν δεν ανταποκρίθηκε σήμερα στο τηλεσίγραφο της Μαδρίτης ώστε να απαντήσει “ναι” ή “όχι” και τώρα η ισπανική κυβέρνηση του έχει δώσει διορία έως την Πέμπτη προκειμένου να αλλάξει γνώμη, προειδοποιώντας ότι θα αναστείλει το καθεστώς αυτονομίας της Καταλονίας εάν ο ηγέτης της επιλέξει την απόσχιση.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αρχηγός της αστυνομίας

Catalan regional police chief Josep Luis Trapero, 3rd left, arrives at the national court in Madrid, Spain, Friday, Oct. 6, 2017. A Spanish judge is due to question Mossos d'Esquadra chief Trapero and two pro-independence campaigners about their role in an Oct. 1 referendum that the Spanish government declared as illegal. (AP Photo/Paul White) ΑP Photo/Paul White

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Καταλονίας, Χοσέπ Λιουίς Τραπέρο αφέθηκε σήμερα ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους, όπως αποφάσισε το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα της ομοσπονδιακής εισαγγελίας να παραμείνει υπό κράτηση, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια δικαστική πηγή.

Το δικαστήριο απαγόρευσε στον αξιωματικό, που θεωρείται ότι πρόσκειται στον πρόεδρο Κάρλες Πουτζντεμόν, να φύγει από τη χώρα και του επέβαλε να παρουσιάζεται κάθε 15 μέρες ενώπιον δικαστή.

Νωρίτερα, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Ισπανίας ζήτησε να τεθεί υπό κράτηση, χωρίς δικαίωμα εγγύησης, ο Χοσέ Λιουίς Τραπέρο, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας με την κατηγορία της ανταρσίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα