Κατασκευή στα ύψη. Τολμάς να διασχίσεις αυτή τη γέφυρα;

Κατασκευή στα ύψη. Τολμάς να διασχίσεις αυτή τη γέφυρα;

Η γέφυρα φιγουράρει στα 565 μέτρα πάνω από το έδαφος και αποτελεί το τελευταίο κατόρθωμα της Κίνας. Πάρε μια γεύση (vid)

Ζάλη προκαλεί το τελευταίο κατόρθωμα της κινέζικης μηχανικής, καθώς πρόκειται για την ψηλότερα κατασκευασμένη γέφυρα του κόσμου, η οποία βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας και δόθηκε στην κυκλοφορία την Πέμπτη.

Η γέφυρα Μπεϊπανιάνγκ συνδέει τις ορεινές επαρχίες Γκουιζού και Γιουνάν και πήρε τα σκήπτρα από μια άλλη, επίσης στην Κίνα, την γέφυρα του ποταμού Σίντου στην επαρχία Χουμπέι.

Φιγουράρει στα 565 μέτρα πάνω από το έδαφος, με το ύψος της να ισοδυναμεί με αυτό ενός κτιρίου 200 ορόφων και μειώνει τον χρόνο ταξιδιού από την πόλη Λιουπανσούι του Γκουιζού στο Ξουανβέι του Γιουνάν από περίπου 5 ώρες που ήταν μέχρι πρότινος, σε λιγότερες από 2 ώρες. Η κατασκευή της μήκους 1.341 μέτρων γέφυρας ξεκίνησε το 2013 και κόστισε 144 εκατ. δολάρια.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο σημείο αποτέλεσαν σημαντικό πρόβλημα για τους μηχανικούς, όσον αφορά τον σχεδιασμό και την κατασκευή της. "Το πού θα τοποθετούνταν τα βάθρα, ήταν ένα πρόβλημα. Το φαράγγι έχει βάθος πάνω από 500 μέτρα, οπότε έπρεπε να υπολογίσουμε πώς θα κατασκευαστεί ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα με τους δυνατούς ανέμους, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής μηχανικός Λιου Μπο.

Το πρόβλημα ξεπεράστηκε με τη συναρμολόγηση όλων των τμημάτων της γέφυρας στο σημείο, κάτι που αύξησε τον βαθμό ακρίβειας της κατασκευής.

Πηγή: Russia Today

ADVERTISING

SHARE: