Κατσιματίδης για Hilton: Έκανα πρόταση και με πήγαιναν γύρω γύρω

default image

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με το Hilton.Τι φοβούνται οι Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες

Την δυσαρέσκειά του για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με την αγορά του ξενοδοχείου «Hilton» εξέφρασε, μιλώντας στο New Greek TV, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η περίπτωσή του είναι ενδεικτική της κατάστασης σε τέτοιες διαδικασίες στην Ελλάδα.

«Στην Αμερική μπορεί να έχουμε σε μια διαπραγμάτευση, για παράδειγμα, μια διαφορα 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Τότε, πατάμε την σκανδάλη και λέμε: ‘Έλα να κάνουμε αμοιβαίες υποχωρήσεις για να γίνει το deal’. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτό», σχολίασε ο γεννημένος στη Νίσυρο επιχειρηματίας, ο οποίος συγκαταλέγεται στους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ (θέση 182) με εκτιμώμενη περιουσία στα 3.1 δις δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

«Πέρυσι κάναμε μια προσφορά για την αγορά του Hilton, η οποία θεωρώ ότι ήταν πολύ καλή. Τελικά, κατέληξα να με πηγαίνουν… γύρω-γύρω. Πλέον, δεν ξέρω τι κατάληξη θα έχει αυτή η υπόθεση», κατέληξε ο Τζον Κατσιματίδης.

Παράλληλα, ο κ. Κατσιματίδης τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει το κατάλληλο περιβάλλον και κλίμα σταθερότητας για να επενδύθούν στην Ελλάδα κεφάλαια για το εξωτερικό. Ο ίδιος, βέβαια, από την πλευρά του δήλωσε ότι «αγαπάει την Ελλάδα, αφού έχει γεννηθεί εκεί» και θα συνεχίσει να προσπαθεί.

«Πριν από λίγα χρόνια, στην Αθήνα, σε συνέδριο της Capital Link πάλι, όταν μίλησα για την Ελλάδα δάκρυσα. Έχω να σας πω λοιπόν ότι είμαι αισιόδοξος. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».

Αναμένοντας πολιτική σταθεροποίηση και αλλαγές.

Οι δηλώσεις του Τζον Κατσιματίδη έγιναν στο περιθώριο του διεθνούς επενδυτικού φόρουμ Capital Link “Invest In Greece”, που διοργανώθηκε για 17η συνεχόμενη χρονιά στη Νέα Υόρκη, στον χώρο του Metropolitan Club στην 5η Λεωφόρο.

Για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα υπήρχε συγκεκριμένη συνεδρία, στην οποία συμμετείχαν οι ισχυροί επιχειρηματίες Τζον Κάλαμος, Τζορτζ Λογοθέτης, Τζο Πόλσον, Ουίλιαμ Βράττος και Ουίλμπορ Ρος, ενώ συντονιστής ήταν ο Κωνσταντίνος Καρύδης.

«Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και προβλεψιμότητα. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να προβλέψουμε το επενδυτικό περιβάλλον. Οι επενδύσεις θα πρέπει να μην επηρεάζονται από παράγοντες όπως η έλλειψη πολιτικής σταθερότητας, η γραφειοκρατία, φορολογικές δυσκολίες, συντεχνίες και προβλήματα στο σύστημα Δικαιοσύνης. Αυτοί είναι παράγοντες που μπορούν να είναι αποτρεπτικοί για μια επένδυση», εξηγεί ο Ντην Μητρόπουλος, ένας επιχειρηματίας ο οποίος γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά έφυγε σε ηλικία 10 ετών. Η περιουσία του σήμερα υπολογίζεται στα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μήνυμα Τσίπρα μέσω βίντεο

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο στο επενδυτικό forum της Capital Link στη Νέα Υόρκη, υπάρχει βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Έλληνα Πρωθυπουργού. Αυτήν την φορά, ο Αλέξης Τσίπρας εστίασε στις μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, τονίζοντας ότι, με την αναδιαμόρφωση του φορολογικού συστήματος, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την καταπολέμηση της διαφθοράς, οι συνθήκες πλέον προσφέρονται για επενδύσεις.

«Αυτό που ακούω είναι ότι στην Ελλάδα προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας, για να κάνουν ασφαλείς τις συνθήκες για τους επενδυτές. Εφόσον υπάρξει αυτό το ασφαλές περιβάλλον για επενδύσεις, τότε κι εγώ με την σειρά μου θα ενδιαφερθώ να διαπιστώσω αν όντως είναι έτσι», δήλωσε ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζον Κάλαμος.

«Το γεγονός ότι έχουν επενδυθεί στις ελληνικές τράπεζες 51,6 δις. Ευρώ τα τελευταία χρόνια, καταδεικνύει ότι υπάρχει διάθεση για επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να υπάρξει το κατάλληλο περιβάλλον», συμφώνησε και ο Αμερικανός μεγαλοεπιχειρηματίας Ουίλμπορ Ρος.

Από την πλευρά του, ο εφοπλιστής Ν. Τσάκος υπενθύμισε πως οι επιχειρηματίες, ιδίως αν δεν έχουν ελληνικές ρίζες και συναισθηματικό δέσιμο για την Ελλάδα, δεν ενδιαφέρονται για το ποια χώρα είναι, αλλά το κατά πόσον τους εξασφαλίζει κέρδη μια πιθανή επένδυση.
«Ο κάθε επενδυτής προσβλέπει στο κέρδος. Δεν τον ενδιαφέρει αν λέγεται Ελλάδα, Βουλγαρία ή Ιταλία. Θα πρέπει να τον πείσουμε ότι μπορούμε να σταθούμε για να τον τραβήξουμε».

πηγή: newgreektv

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα