Κένυα: Δέκα νεκροί σε επεισόδια μετά την επανεκλογή Κενυάτα

Κένυα: Δέκα νεκροί σε επεισόδια μετά την επανεκλογή Κενυάτα
A man seeking safety walks with his hands in the air through a thick cloud of tear gas towards riot police, as they clash with protesters throwing rocks in the Kawangware slum of Nairobi, Kenya Thursday, Aug. 10, 2017. International observers on Thursday urged Kenyans to be patient as they awaited final election results following opposition allegations of vote-rigging, but clashes between police and protesters again erupted in Nairobi. (AP Photo/Ben Curtis) AP

Οι οπαδοί του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Ράιλα Οντίνγκα πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής βίαιες διαδηλώσεις

Συνολικά εννέα νεαροί άνδρες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στη διάρκεια της νύχτας στα βίαια μετεκλογικά επεισόδια που σημειώθηκαν στην υποβαθμισμένη συνοικία Ματάρε του Ναϊρόμπι και έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο της πόλης, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς αξιωματούχος στον τομέα της ασφάλειας.

Ο αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε πως αντιλαμβάνεται ότι οι άνδρες πυροβολήθηκαν από την αστυνομία σε επιχειρήσεις κατά της λαφυραγώγησης.

Νωρίτερα αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως ένα κορίτσι σκοτώθηκε από την αστυνομία που εξαπέλυσε «σποραδικά πυρά» εναντίον διαδηλωτών στη Ματάρε. Η συνοικία είναι πιστή στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ράιλα Οντίνγκα, το κόμμα του οποίου απέρριψε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που διεξήχθη την Τρίτη χαρακτηρίζοντάς την «παρωδία».

Δεν βρίσκουν στοιχεία για νοθεία

Η κυριότερη οργάνωση στην Κένυα για την επιτήρηση των εκλογών, η ELOG, ανέφερε πως δεν βρήκε κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει την υπόθεση ότι στις εκλογές που διεξήχθησαν αυτή την εβδομάδα σημειώθηκε νοθεία ή ότι τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν δεν είναι ακριβή, όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τις προβολές της παράλληλης καταμέτρησης των ψήφων που διενήργησε η ELOG, ο πρόεδρος Ουχούρου Κενιάτα συγκέντρωσε το 54% των ψήφων και σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση το 54,3%. Η διαφορά αυτή εμπίπτει στο περιθώριο λάθους (1,9 εκατοστιαίες μονάδες) της οργάνωσης, ανέφερε η ELOG.

(Φωτογραφία: AP / Ben Curtis)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα