Κένυα: Εξαγριωμένο πλήθος λιντσάρισε ύποπτο για συμμετοχή σε επίθεση σε λύκειο

Kenya Riot police patrol on a street of in  Nairobi as  opposition National Super Alliance (NASA) protesters march to the IEBC - Independent Electoral and Boundaries Commission offices, Friday Oct. 13, 2017. The protesters are demanding a change of leadership at the country's election commission. The protests took place in the capital Nairobi and the opposition stronghold of Kisumu, in western Kenya, as well as in the coastal city of Mombasa (AP Photo/Khalil Senosi)
Kenya Riot police patrol on a street of in Nairobi as opposition National Super Alliance (NASA) protesters march to the IEBC - Independent Electoral and Boundaries Commission offices, Friday Oct. 13, 2017. The protesters are demanding a change of leadership at the country's election commission. The protests took place in the capital Nairobi and the opposition stronghold of Kisumu, in western Kenya, as well as in the coastal city of Mombasa (AP Photo/Khalil Senosi) AP

Κάτοικοι μιας πόλης λιθοβόλησαν και έκαψαν έναν ύποπτο μετά από επίθεση σε ένα σχολείο όπου σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι

Ένα εξαγριωμένο πλήθος εισέβαλε σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Κακούμα της Κένυας και λιντσάρισε έναν σπουδαστή για τον οποίο υπήρχαν υποψίες ότι συμμετείχε νωρίτερα σε μια ένοπλη επίθεση, σε ένα λύκειο, στην πόλη Λοκιτσόγκιο όπου σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι.

Μετά την επίθεση αυτή, από την οποία σκοτώθηκαν πέντε μαθητές και ένας φύλακας του οικοτροφείου, συνελήφθη ως ύποπτος ένας άλλος μαθητής που είχε αποβληθεί από το σχολείο αυτό. Κάτοικοι της περιοχής τον άρπαξαν μέσα από τα χέρια των αστυνομικών και τον λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου.

Ένας εκπρόσωπος της επαρχίας Τουρκάνα, ο Σέιφ Ματάτα, εξήγησε από την επίθεση στο σχολείο σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, τον Τζόσφατ Νάνοκ, οι τραυματίες ανέρχονται στους 18.

Οι τοπικές αρχές διευκρίνισαν ότι την επίθεση στο λύκειο εξαπέλυσαν ένοπλοι της φυλής Τοπόσα που έφτασαν στην πόλη από το Νότιο Σουδάν. Ο Ματάτα εξήγησε ότι επικεφαλής της ομάδας ήταν ο 20χρονος Αμπραχάμ Λότσορ, πρώην μαθητής του σχολείου, που κατάγεται από το Νότιο Σουδάν.

Ο Λότσορ συνελήφθη αλλά το εξαγριωμένο πλήθος μπήκε στο αστυνομικό τμήμα, τον έβγαλε από το κελί του και τον λιθοβόλησε. Κατόπιν, οι κάτοικοι έκαψαν το πτώμα του.

Η επίθεση στο σχολείο σημειώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα, την ώρα που οι μαθητές του λυκείου του Λοκιτσόγκιο κοιμόντουσαν στους κοιτώνες τους. Ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι μετέφερε πολλούς από τους τραυματίες στο νοσοκομείο του Ελντορέτ, νοτιότερα.

Η φυλή Τοπόσα του Νότιου Σουδάν και οι Τουρκάνα της Κένυας συγκρούονται συχνά μεταξύ τους, με αφορμή διενέξεις για τα βοσκοτόπια και τα ζώα που εκτρέφουν.

(Φωτογραφία: AP Photo/Khalil Senosi)

ADVERTISING

SHARE: