Κεραυνοί Τραμπ: Ρωσία ετοιμάσου, έρχονται έξυπνοι πύραυλοι στη Συρία

Κεραυνοί Τραμπ: Ρωσία ετοιμάσου, έρχονται έξυπνοι πύραυλοι στη Συρία
O Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ AP

Με απειλές απάντά ο αμερικανός Πρόεδρος στη Ρωσία, μετά την δήλωση ότι θα καταρρίψει τυχόν αμερικανικούς πυραύλους που θα εκτοξευθούν κατά της Συρίας-"Η συνεργασία πιο επωφελής από την αντιπαράθεση", λέει ο Μεντβέντεφ

Με ένα Tweet απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ στον ρώσο πρεσβευτή στον Λίβανο, ο οποίος δήλωσε ότι η Ρωσία θα καταρρίψει τους αμερικανικούς πυραύλους που θα εκτοξευθούν κατά της Συρίας.

Ο αμερικανός Πρόεδρος με ανάρτησή του στο Twitter, απειλεί ότι θα εκτοξεύσει “νέους, ωραίους και έξυπνους” πυραύλους κατά της Συρίας, καλώντας την Ρωσία να είναι “έτοιμη” και λέγοντας ότι δεν θα έπρεπε να συνεργάζεται με ένα “Ζώο που σκοτώνει με αέρια” τους ανθρώπους του και το απολαμβάνει.

“Η Ρωσία λέει ότι θα καταρρίψει κάθε πύραυλο που εκοτεξεύεται κατά της Συρίας. Ετοιμάσου Ρωσία, γιατί θα έρθουν ωραίοι, νέοι και ‘έξυπνοι’! Δεν θα έπρεπε να συνεργάζεστε με ένα ζώο που σκοτώνει με αέρια τον λαό του και το απολαμβάνει!”, έγραψε ο Τραμπ.

Mόσχα: Οι “έξυπνοι πύραυλοι” του Τραμπ θα καταστρέψουν τα στοιχεία για τη χημική επίθεση

Στον αμερικανό Πρόεδρο απάντησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, με ανάρτησή της στο Facebook, στην οποία αναφέρει πως οι έξυπνοι πύραυλοι, στους οποίους αναφέρθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία.

“Πληροφορήθηκαν οι ειδικοί του ΟΑΧΟ [του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων] ότι τώρα έξυπνοι πύραυλοι θα καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στο πεδίο; Ή μήπως η όλη ιδέα είναι να καλύψουμε γρήγορα την πρόκληση με έξυπνους πυραύλους ώστε οι διεθνείς ειδικοί να μην έχουν τίποτα να εξετάσουν ως στοιχεία;” έγραψε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος τόνισε πως “οι έξυπνοι πύραυλοι πρέπει να πλήττουν τρομοκράτες, όχι τη νόμιμη κυβέρνηση που πολεμά τη διεθνή τρομοκρατία στο έδαφός της επί πολλά χρόνια.”

Ήξεις αφήξεις από τον Τραμπ

Με νέο Tweet του, μερικά λεπτά μετά το πρώτο, ο Τραμπ αναφερόμενος στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας υπογραμμίζει ότι είναι σε χειρότερη κατάσταση ακόμη και από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου κάτ, για το οποίο, όπως λέει, δεν υπάρχει κανένας λόγος και καλεί τη Μόσχα να συνεργαστούν και να σταματήσουν την κούρσα των εξοπλισμών.

Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία είναι χειρότερες τώρα από κάθε άλλη στιγμή, περιλαμβανομένου του Ψυχρού Πολέμου. Δεν υπάρχει λόγος για αυτό. Η Ρωσία μας χρειάζεται να την βοηθήσουμε με την οικονομία της, κάτι που ήταν πολύ εύκολο να κάνουμε και όλα τα έθνη πρέπει να δουλέψουν μαζί. Σταματάμε την κούρσα των εξοπλισμών”.

Μεντβέντεφ: Ευρώπη και ΗΠΑ προσπαθούν να εκτοπίσουν την Ρωσία από την παγκόσμια πολιτική

Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ, σε αντίθεση με την κοινή λογική, επιμένουν να παρουσιάζουν την Ρωσία ως εχθρό, προσπαθούν να εκτοπίσουν την Ρωσία από την παγκόσμια πολιτική κα τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, παρουσιάζοντας τον απολογισμό της κυβέρνησής του στην Ρωσική Δούμα.

“Αυτά τα έξι χρόνια ήταν μια περίοδος κατά την οποία απαλλαγήκαμε από αυταπάτες. Θα το πω ευθέως, απαλλαγήκαμε από αυταπάτες που είχαμε για τους εταίρους μας” δήλωσε ο Μεντβέντεφ. “Η συνεργασία είναι πάντα πιο επωφελής από την αντιπαράθεση” είπε ακόμη ο Μεντβέντεφ προσθέτοντας ότι, “σε αντίθεση με την κοινή λογική, στην Αμερική και την Ευρώπη άρχισαν επίμονα να μας προσδίδουν τον ρόλο του εχθρού και προσπάθησαν και προσπαθούν να μας εκτοπίσουν από την διεθνή πολιτική και τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα