Κιμ Γιονγκ-Ναμ: Παρέλυσε και πέθανε σχεδόν ακαριαία

Τι αναφέρει το πόρισμα της νεκροψίας που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Μαλαισίας. Ασφαλές το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ δηλώνουν οι αρχές

Ο ετεροθαλής αδελφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας κατέληξε από παράλυση που προκλήθηκε από έναν ισχυρό νευροτοξικό παράγοντα, σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροψίας που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Μαλαισίας, την ώρα που οι αρχές δήλωσαν ότι είναι ασφαλές το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, εκεί όπου δολοφονήθηκε ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ.

Οι αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι η δολοφονία στις 13 Φεβρουαρίου του Κιμ Γιονγκ-Ναμ, ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιονγκ-Ουν, διαπράχθηκε με τον νευροτοξικό παράγοντα VX, που κατατάσσεται στα όπλα μαζικής καταστροφής.

Το πόρισμα της νεκροψίας δείχνει ότι το 45χρονο θύμα υπέκυψε από "σοβαρότατη παράλυση" και πέθανε σε "πολύ σύντομο χρονικό διάστημα", δήλωσε ο υπουργός Σ. Σουμπαμανιάμ.

Ο παράγοντας VX είναι μια πιο θανατηφόρα μορφή του αερίου σαρίν, άοσμη και εξαιρετικά τοξική. Οι νευροτοξικοί παράγοντες προκαλούν υπερβολικό ερεθισμό των αδένων και των μυών, με αποτέλεσμα να τους κουράζουν. Με τη δράση αυτή ο VX προσβάλλει τη λειτουργία της αναπνοής και μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο μέσα σε μερικά λεπτά μετά την έκθεση σε αυτόν.

Σύμφωνα με τον Σουμπραμανιάμ, τα αίτια του θανάτου είναι πλέον "περισσότερο ή λιγότερο επιβεβαιωμένα".

Το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ είναι ασφαλές, δηλώνουν οι αρχές

Οι αρχές της Μαλαισίας δήλωσαν σήμερα ότι είναι ασφαλής, απαλλαγμένος από κάθε κίνδυνο ο τερματικός σταθμός του αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ, εκεί όπου ο ετεροθαλής αδελφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας δολοφονήθηκε με έναν πολύ ισχυρό νευροτοξικό παράγοντα.

Το προσωπικό της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας φορώντας λευκές στολές προστασίας εξέτασαν εξονυχιστικά κατά τη διάρκεια της όλης νύχτας τις εγκαταστάσεις, μετά τις αποκαλύψεις από τη Μαλαισία την Παρασκευή για τον παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-Ναμ στις 13 Φεβρουαρίου.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει μεγάλο μέρος της αίθουσας αναχωρήσεων του Τερματικού 2 του διεθνούς αεροδρομίου ώστε να μπορέσουν μέλη της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας να ανιχνεύσουν τυχόν ίχνη του νευροτοξικού παράγοντα στον χώρο αυτό.

"Η αστυνομία απέκλεισε τρεις περιοχές: το σημείο όπου έγινε η επίθεση, τις τουαλέτες όπου οι δύο ύποπτες έπλυναν τα χέρια τους και τον δρόμο που ακολούθησε ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ για να πάει στην κλινική του αεροδρομίου. Η αστυνομία αφαίρεσε τις κορδέλες ασφαλείας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σκότωσε τον Κιμ Γιονκ Ναμ για 90 δολάρια

Ο αδερφός του Κιμ δολοφονήθηκε με το χημικό υπερόπλο VX

ADVERTISING

SHARE: