Κίνα: Στους 20 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στο Σιτσουάν

Κίνα: Στους 20 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στο Σιτσουάν

ΟΙ τραυματίες ανέρχονται σε 431, οι 18 εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Στους 20 ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων από το σεισμό μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το βράδυ της Τρίτης τη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν, με τους τραυματίες να ανέρχονται σε 431.

Μεταξύ των τραυματιών, οι 18 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, ενώ οι 17 εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στις πόλεις Τσενγκντού και Μιανγιάν για νοσηλεία.

Πάνω από 50.000 τουρίστες, περιλαμβανομένων και 126 ξένων επισκεπτών, απομακρύνθηκαν από την περιοχή μετά το σεισμό. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κομητεία Τζιουτζαϊγκόου, που αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Στο μεταξύ, δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν πολλαπλές κατολισθήσεις, χωρίς ωστόσο μεγάλες καταρρεύσεις ή καταστροφές των κτιρίων κοντά στο επίκεντρο του σεισμού μεγέθους 7 βαθμών που έπληξε χθες στην Νοτιοδυτική Κίνα, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Το επιστημονικό ινστιτούτο (Institute of Remote Sensing and Digital Earth) υπό την Ακαδημία Επιστημών της Κίνας, ανακοίνωσε τα ευρήματα αργά χθες το βράδυ (τοπική ώρα) μετά την επιστημονική σύγκριση κι ανάλυση δορυφορικών φωτογραφιών. Στον πυρήνα του επιστημονικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι περιοχές, γύρω από το επίκεντρο του σεισμού κοντά στην πόλη Ζανγκζά στην κινεζική περιφέρεια του Σετσουάν.

Οι επίγειοι σταθμοί δορυφορικών λήψεων του ινστιτούτου συγκέντρωσαν δορυφορικό φωτογραφικό υλικό από τους δορυφόρους Gaofen-2 και Gaofen-4 από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ενώ η μεταφορά των πληροφοριών έγινε σε ποσοστό 100%.

(Φωτογραφία: AP, με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα