Κίνα: Βυθίστηκε πλοίο με 458 τουρίστες

Κίνα: Βυθίστηκε πλοίο με 458 τουρίστες

Ένα επιβατηγό πλοίο με τουλάχιστον 458 τουρίστες βυθίστηκε στον ποταμό Γιανγκτσε της Κίνας, με τον καπετάνιο να συλλαμβάνεται και τις αρχές να έχουν ξεκινήσει γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης (pics)

Ένα επιβατικό πλοίο με 458 άτομα, κυρίως ηλικιωμένους τουρίστες, βυθίστηκε στον ποταμό Γιανγκτσέ της Κίνας χθες βράδυ κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, και σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο αρχικός αριθμός των διασωθέντων από τους 12 ανέβηκε στους 20.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ μεταβαίνει στο τόπο του δυστυχήματος, στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Σινχουά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο που επικαλείται την διοίκηση πλοήγησης του ποταμού, αυτοί που διασώθηκαν από το πλοίο Eastern Star συμπεριλαμβάνουν τον καπετάνιο και τον μηχανικό του πλοίου, που είπαν ότι το πλοίο βυθίστηκε πολύ γρήγορα ενώ στροβιλιζόταν μέσα σ' έναν κυκλώνα.

Κίνα: Βυθίστηκε πλοίο με 458 τουρίστες

Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν 406 τουρίστες, με ηλικίες περίπου από 50 έως 80, που αποτελούσαν ένα γκρουπ από ταξιδιωτικό γραφείο της Σαγκάης, και 47 μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας People's Daily, που σημείωσε ότι το πλοίο μπορούσε να μεταφέρει πάνω από 500 άτομα. Είχε ξεκινήσει από το Νανκίνγκ και πήγαινε νοτιοδυτικά, και βυθίστηκε γύρω στις 9:28 μ.μ. τοπική ώρα, στο τμήμα Ζιανλί του ποταμού.

Σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο, το πλοίο βυθίστηκε σε δύο λεπτά και δεν πρόλαβε να στείλει σήμα κινδύνου. Το πρακτορείο Σινχουά είπε ότι ο αριθμός των διασωθέντων έφτασε τους 20, ενώ το People's Daily είπε ότι επτά άτομα είχαν κολυμπήσει στην ακτή να ζητήσουν βοήθεια. Άλλη επίσημη πηγή, η εφημερίδα Hubei Daily, είπε ότι φαινόταν στον ποταμό η γάστρα του πλοίου, σε σημείο όπου το βάθος ήταν περίπου 15 μέτρα.

Η επιχείρηση διάσωσης δυσχεραίνεται από τις καιρικές συνθήκες, όπου επικρατεί καταρρακτώδης βροχή, αλλά δεκάδες σκάφη συμμετέχουν μαζί με τουλάχιστον 100 ψαρόβαρκες, ενώ αναμένονται 20 δύτες στη περιοχή.

Το πλοίο ήταν ιδιοκτησίας της Chongqing Eastern Shipping Corporation, που ειδικεύεται σε ξεναγήσεις στον ποταμό και λειτουργεί από το 1967, σύμφωνα με το Hubei Daily.

Κίνα: Βυθίστηκε πλοίο με 458 τουρίστες

Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου

Οι κινεζικές αρχές συνέλαβαν και ανακρίνουν τον καπετάνιο και επικεφαλής μηχανικό του πλοίου με τους 458 επιβαίνοντες, μετέδωσε σήμερα το Νέα Κίνα.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας δεν διευκρίνισε περαιτέρω.

Παράλληλα, σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα Hubei Daily, 5 σοροί έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής και 20 άνθρωποι έχουν επίσης διασωθεί.

Το δυστύχημα αυτό προκλήθηκε αργά χθες το βράδυ από μια σφοδρή καταιγίδα. Μέχρι στιγμής οι διασωθέντες είναι μόνον αυτοί οι 20, ενώ, σύμφωνα με τις αρχές, η πλειονότητα των επιβατών του πλοίου είναι ηλικιωμένοι Κινέζοι τουρίστες.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ADVERTISING

SHARE: