Κλείδωσε η συνάντηση Τραμπ-Κιμ: Πότε θα γίνει

Κλείδωσε η συνάντηση Τραμπ-Κιμ: Πότε θα γίνει
Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν αναμένεται να συναντηθούν για πρώτη φορά μέσα στο καλοκαίρι AP

Ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο η μέρα, η ώρα και ο τόπος συνάντησης των δύο ηγετών

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η σύνοδος κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν θα διεξαχθεί στις 12 Ιουνίου, στη Σιγκαπούρη στις 09:00 το πρωί, τοπική ώρα.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο, τρεις κορυφαίοι βορειοκορεάτες στρατιωτικοί απαλλάχθηκαν των καθηκόντων τους, σε μία κίνηση που μεταφράζεται ως απόπειρα του ηγέτη της Βορείου Κορέας, να σταματήσει η όποια δυσφορία ενόψει της συνάντησής του με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφεραν πως πιθανόν να υπήρξε δυσαρέσκεια στον βορειοκορεατικό στρατό για τις κινήσεις προσέγγισης του Κιμ με τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ και ότι πιθανόν, ο βορειοκορεάτης ηγέτης θέλει να διασφαλίσει πως ενδεχόμενη συμφωνία με τον Τραμπ, δεν θα αντιμετωπίσει αντιδράσεις στην Β. Κορέα.

Αναλυτές εκτιμούν πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν προτίθεται να χρησιμοποιήσει την επερχόμενη σύνοδο ως μοχλό πίεσης, προκειμένου να απαλλαγεί από τους σκληροπυρηνικούς στο εσωτερικό της χώρας του.

Την προηγούμενη Πέμπτη, ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, μίλησε για “πραγματική πρόοδο” στις συζητήσεις με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του, Τζεν Κιμ Γιονγκ-Τζολ. Ο τελευταίος, αντιπρόεδρος της ΚΕ του βορειοκορεάτικου Εργατικού Κόμματος και δεξί χέρι του Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι ο πρώτος ανώτατος αξιωματούχος του καθεστώτος που επισκέφθηκε τις ΗΠΑ τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες από μία συναντήσεις προκειμένου να επισφραγιστεί μια συμφωνία αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας και ότι ο ίδιος θα επιθυμούσε να διακόψει η Πιονγκγιάνγκ το πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων το συντομότερο δυνατόν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα