Κοινές έρευνες στο Αιγαίο ονειρεύονται οι Τούρκοι

default image

Διαβάστε τι δηλώνει ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας για τις έρευνες πετρελαίου στο Αιγαίο. Ισχυρίζεται ότι το θέμα τέθηκε κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα

Πρόθυμη να πραγματοποιήσει κοινές έρευνες για πετρέλαιο στο… Αιγαίο είναι η Τουρκία, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας, Τανέρ Γιλντίζ.

Ο Τανέρ Γιλντίζ τόνισε ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή σε τέτοιες προτάσεις, αν υπάρξουν κοινά σχέδια των δύο χωρών.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, το θέμα είχε συζητηθεί.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Αττάλεια, ο Γιλντίζ δεν γινόταν να μην αναφερθεί και στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

“Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Τουρκία ως προς τη μεταφορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην Ευρώπη” είπε και πρόσθεσε ότι  το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγνώμη.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, τόνισε ότι “εάν δεν είχε συμβεί το επεισόδιο στο Μαβί Μαρμαρά, θα στηρίζαμε κι εμείς το σχέδιο αυτό”, εννοώντας τη μεταφορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Πάντως, απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία αν το Ισραήλ δεν ζητήσει συγνώμη.

“Δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί το σχέδιο αυτό, εάν το Ισραήλ δεν ζητήσει συγνώμη”, είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα