Κοινή στρατιωτική άσκηση Kύπρου- Ισραήλ εντός του FIR Λευκωσίας

Κοινή στρατιωτική άσκηση Kύπρου- Ισραήλ εντός του FIR Λευκωσίας

Η άσκηση χερσαίων και εναέριων δυνάμεων, «Ονήσιλος-Γεδεών» εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών

Κοινή τριήμερη στρατιωτική άσκηση Κύπρου-Ισραήλ άρχισε το πρωί εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η άσκηση χερσαίων και εναέριων δυνάμεων, «Ονήσιλος-Γεδεών», εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Κύπρου, στην άσκηση συμμετέχουν προσωπικό και μέσα της Εθνικής Φρουράς καθώς και ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη διαφόρων τύπων.

Στο μεταξύ έληξε η τουρκική στρατιωτική άσκηση σε διεθνή ύδατα, ανοικτά της Πάφου. Η άσκηση έγινε με πραγματικά πυρά, χθες βράδυ, σε ύδατα, στα οποία έχει δικαιοδοσία για έκδοση ανακοινώσεων NAFTEX η Κυπριακή Δημοκρατία. Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέδωσε οδηγία προς όλους τους ναυτιλλομένους, καταγγέλλοντας παράλληλα τις τουρκικές ενέργειες στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα