Κομισιόν: Η Τουρκία να σεβαστεί χωρικά ύδατα και εναέριο χώρο των κρατών της ΕΕ

Αυστηρό μήνυμα του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά τις νέες προκλήσεις της γειτονικής μας χώρας που αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης και θέτει ζητήματα κυριαρχίας σε βραχονησίδες και νησιά του Αιγαίου

Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο των κρατών μελών της ΕΕ, δήλωσε σήμερα, από τις Βρυξελλες, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκης Επιτροπής.

"Η ΕΕ υπογραμμίζει ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί απερίφραστα για σχέσεις καλής γειτονίας και την καλεί να αποφύγει κάθε είδους πηγή τριβών, απειλής ή ενέργειας που στρέφεται κατά κράτου-μέλους, πλήττει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών", δήλωσε στην ιστοσελίδα EurActiv η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, η οποία πρόσθεσε ότι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας "θα πρέπει να αποφευχθούν".

"Επιπλέον, η ΕΕ τονίζει την ανάγκη να γίνει σεβαστή η κυριαρχία των κρατών-μελών επί των χωρικών υδάτων τους και του εναέριου χώρου τους", τόνισε η κ. Κοτσιγιάντσις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κομισιόν, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΥΠΕΞ: Η Τουρκία ας αποφασίσει αν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο ή όχι

Η ελληνική απάντηση στις τουρκικές αξιώσεις περί αποστρατικοποίησης στο ανατολικό Αιγαίο

Τσαβούσογλου: Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος

ADVERTISING

SHARE: