Κομισιόν: Μεγάλη συναίνεση μεταξύ Ελλάδας και θεσμών για το πού πρέπει να οδηγηθούν οι συνομιλίες

Κομισιόν: Μεγάλη συναίνεση μεταξύ Ελλάδας και θεσμών για το πού πρέπει να οδηγηθούν οι συνομιλίες

Τι δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές, οι οποίες συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς. "Μόνη προθεσμία το τέλος Ιουνίου" σημειώνει

Συνεχίζονται οι ανταλλαγές απόψεων στο πλαίσιο του Brussels Group, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των Θεσμών, προκειμένου να συμφωνηθεί ένας αξιόπιστος κατάλογος μεταρρυθμίσεων, ανέφερε η αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Κατά την τακτική ενημέρωση προς τον Τύπο, η Μ. Αντρέεβα επανέλαβε ότι δεν υπάρχει προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας και ότι η μόνη προθεσμία είναι το τέλος του Ιουνίου.

Συνεχίζοντας, η εκπρόσωπος τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη συναίνεση μεταξύ των ελληνικών αρχών και των Θεσμών για το τι πρέπει να γίνει και πού πρέπει να οδηγηθούν οι συνομιλίες, στο πλαίσιο του Brussels Group. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι Θεσμοί εργάζονται «χέρι-χέρι» με το Brussels Group και έχουν πολύ καλή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.

Τέλος, η M. Αντρέεβα ανέφερε ότι οι συνομιλίες στο Brussels Group, σε τεχνικό επίπεδο, ήταν εντατικές καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ όλα τα μέλη του ήταν σε συνεχή επαφή. Σημείωσε ακόμη ότι οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν.

SHARE: