Κόντρα στην Κύπρο για την παρουσία Σαββίδη στη Bουλή

Κόντρα στην Κύπρο για την παρουσία Σαββίδη στη Bουλή
https://politics.offsite.com.cy/

Εξηγήσεις για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στην τελετή διαβεβαίωσης του Προέδρου Αναστασιάδη ζήτησε ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ

Κόντρα έχει ξεσπάσει στην Κύπρο μετά από τις εξηγήσεις που ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σχετικά με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στην τελετή διαβεβαίωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας, πριν από 2 εβδομάδες.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο της Κύπρου και υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων με τον Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα, ο κ. Στεφάνου εξέφρασε απορία για τον τρόπο και τον λόγο που προσκλήθηκε ο κ. Σαββίδης εκείνη την ημέρα, την στιγμή που, όπως είπε, το πολύ αυστηρό πρωτόκολλο άφησε εκτός αρκετά πρόσωπα.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, το πρωτοκολλο της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι πολύ συγκεκριμένο και δεν μπορεί οποιοσδήποτε να σηκώνει το τηλεφωνο και να εξασφαλίζει την παρουσία του σε μια τόσο πολυ σημαντική τελετή και κάλεσε την Βουλή των Αντιπροσώπων να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το ποιος εξασφάλισε θέση στην τελετή για τον κ. Σαββίδη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας στο ΡΙΚ ανέφερε πως ο Ιβάν Σαββίδης βρισκόταν στην Κύπρο για προσωπικές του υποθέσεις και απευθύνθηκε στο προεδρικό, εκδηλώνοντας επιθυμία να παρευρεθεί στην τελετή, ενώ υπογράμμισε πως “Δεν υπήρχε οποιοδήποτε πολιτικό μήνυμα” από την συμπερίληψη του στον κατάλογο των ατόμων, που παρέστησαν στην τελετή.

Το προεδρικό αποδέχθηκε, όπως είπε ο κ. Προδρόμου, “γιατί ο Ιβάν Σαββίδης είναι πολιτική και επιχειρηματική προσωπικότητα, καθώς και ποδοσφαιρικός παράγοντας και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έτυχε να τον γνωρίζει”.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Προδρόμου, το προεδρικό δεν έχει ευθύνη για την ταξιθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και δεν υπήρξε αυστηρό πρωτόκολλο.

Με πληροφορίες από:ΑΜΠΕ, politics.offsite

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα