Κούρσα εξοπλισμών προανήγγειλε ο Τραμπ

default image

"Θα τους νικήσουμε σε κάθε στροφή και θα επικρατήσουμε όλων", διατείνεται ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, την ίδια ώρα που ο εκπρόσωπός του υποστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο θέλει να αποτρέψει άλλες χώρες να ενισχύσουν τις πυρηνικές τους ικανότητες

Για “κούρσα εξοπλισμών” έκανε λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ, κληθείς να διευκρινίσει πρόσφατη ανάρτησή του στο Twitter στην οποία καλούσε να ενισχυθούν οι ικανότητες των ΗΠΑ σε πυρηνικά όπλα, μετέδωσε την Παρασκευή το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ας γίνει κούρσα εξοπλισμών. Θα τους νικήσουμε σε κάθε στροφή και θα επικρατήσουμε όλων”.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο Αμερικανός μεγιστάνας είχε κάνει ανάρτηση στο twitter που προκάλεσε ανησυχία σε ειδικούς για τη μη εξάπλωση των πυρηνικών όπλων.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ενισχύσουν και να επεκτείνουν την πυρηνική τους ικανότητα μέχρι την ώρα που ο κόσμος θα ξαναβρεί τα λογικά του σε ό,τι αφορά τα πυρηνικά”, έγραψε.

Ο Τραμπ, που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες. Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε το σχόλιό του, την ίδια ημέρα που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η χώρα του πρέπει να ενισχύσει τις πυρηνικές δυνάμεις της.

Ο εκπρόσωπος του Τραμπ, Σον Σπάισερ, ανέφερε σε διάφορες τηλεοπτικές συνεντεύξεις που έδωσε πως δεν θα υπάρξει κούρσα εξοπλισμών επειδή ο εκλεγμένος πρόεδρος θα διασφαλίσει ότι άλλες χώρες που προσπαθούν να ενισχύσουν τις πυρηνικές ικανότητές τους, όπως η Ρωσία και η Κίνα, θα αποφασίσουν να μην το κάνουν.

“Θα διασφαλίσει ότι άλλες χώρες θα λάβουν το μήνυμα ότι δεν θα το επιτρέψει”, δήλωσε στο NBC. “Και αυτό που θα συμβεί είναι ότι θα ξαναβρούν τα λογικά τους, και όλοι θα είμαστε μια χαρά”, είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα