Ξεκίνησαν οι εκκενώσεις στο ανατολικό Χαλέπι

Ο ΟΗΕ επιβεβαιώνει ότι ξεκίνησαν οι εκκενώσεις του ανατολικού Χαλεπιού. Επετράπη η διέλευση σε πέντε λεωφορεία

Ένας αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία επιβεβαίωσε ότι η εκκένωση του ανταρτοκρατούμενου θύλακα στο ανατολικό Χαλέπι ξανάρχισε αργά χθες το βράδυ μετά από τριήμερες καθυστερήσεις.

"Οι εκκενώσεις περιοχών έχουν ξεκινήσει. Λεωφορεία και ασθενοφόρα φεύγουν τώρα από το ανατολικό Χαλέπι", είπε στο πρακτορείο Reuters σε ηλεκτρονικό του μήνυμα ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι οι πρώτοι κάτοικοι που ήθελαν να εγκαταλείψουν την πόλη αναχώρησαν κατά τις 11 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Ο αξιωματούχος δεν είχε πληροφορίες περί του σύγχρονου σχεδίου εκκένωσης δύο σιιτικών χωριών κοντά στο Ιντλίμπ τα οποία πολιορκούνται κυρίως από σουνίτες αντάρτες.

Περίπου δέκα λεωφορεία που μετέφεραν αμάχους έφυγαν σήμερα το πρωί από τα χωριά Αλ-Φούα και Κεφράγια, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του επέτρεψαν χθες σε μια πομπή πέντε λεωφορείων και δύο ασθενοφόρων με επιβάτες από τις συνοικίες του Χαλεπιού που κρατούνται ακόμα από τους αντάρτες να φτάσουν στην ανταρτοκρατούμενη περιοχή Αλ Ρασιντίν έξω από την πόλη, ανέφερε άλλωστε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Η πομπή είχε τεθεί υπό κράτηση για ώρες αφότου πέρασε από τη διασταύρωση στη λεωφόρο Ραμούσα, δίπλα στην ανταρτοκρατούμενη περιοχή του Χαλεπιού, είπε το Παρατηρητήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συριά: Αναβάλλονται οι επιχειρήσεις εκκένωσης στο Χαλέπι

Συρία: Βομβάρδισαν λεωφορεία που θα μετέφεραν αμάχους

ADVERTISING

SHARE: