Κυνική δήλωση Τραμπ σε χήρα Αμερικανού στρατιώτη: 'Ήξερε που πήγαινε'

President Donald Trump speaks with reporters after a meeting with Senate Majority Leader Mitch McConnell, R-Ky., in the Rose Garden of the White House, Monday, Oct. 16, 2017, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)
President Donald Trump speaks with reporters after a meeting with Senate Majority Leader Mitch McConnell, R-Ky., in the Rose Garden of the White House, Monday, Oct. 16, 2017, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci) AP

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έκανε αυτή την ωμή δήλωση στη χήρα Αμερικανού Λοχία που έχασε τη ζωή του στο Νίγηρα - Τα λεγόμενά του μεταφέρει στα ΜΜΕ Δημοκρατική Γερουσιαστής - Έχω αποδείξεις για το αντίθετο τονίζει το Τραμπ

Σάλος έχει προκληθεί από δήλωση που φέρεται να έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη χήρα Αμερικανού Λοχία, Ντέιβιντ Τζόνσον, που έχασε τη ζωή του στο Νίγηρα. Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Γερουσιαστή από τη Φλόριντα, Φρεντερίκα Γουίλσον, ο Τραμπ σχολίασε στην σύζυγο του Ντέιβιντ Τζόνσον, πως ο αποθανών γνώριζε "που πήγαινε" όταν συμμετείχε στον αμερικανικό στρατό.

Ο Τζόνσον σκοτώθηκε σε ενέδρα σε βάρος του αμερικανικού στρατού στο Νίγηρα στις 4 Οκτωβρίου. Η Γερουσιαστής βρισκόταν παρούσα στο αεροδρόμιο, μαζί με τη χήρα, ενώ ανέμεναν τη σορό του λοχία από τη χώρα της Βορείου Αφρικής. Η Γουίλσον μεταφέρει τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος Τραμπ στην σύζυγο του νεκρού. "Ήξερε σε τι έμπλεκε, ωστόσο πονάει έτσι κι αλλιώς όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει" φέρεται να δήλωσε ο Τραμπ.

Η Γερουσιαστής δήλωσε σε τοπικό μέσο της Φλόριντα πως ο τόνος του προέδρου έμοιαζε σαρκαστικός, ενώ επανέλαβε τη φράση αυτή περισσότερες από μία φορά. Ο Λευκός Οίκος δεν θέλησε να σχολιάσει επί του θέματος.

Για κατασκευή ειδήσεων κάνει λόγο με tweet του ο Αμερικανός πρόεδρος. Στην ανάρτησή του αναφέρει. "Η γυναίκα των Δημοκρατικών του Κογκρέσου επινόησε τα όσα είπα στη χήρα στρατιώτη που πέθανε στο καθήκον (και έχω αποδείξεις). Λυπηρό!"

ΠΗΓΗ CNBC

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ

ADVERTISING

SHARE: