Κυπριακές εκλογές: Οι δηλώσεις των νικητών του πρώτου γύρου

Κυπριακές εκλογές: Οι δηλώσεις των νικητών του πρώτου γύρου
eurokinissi

"Να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε ως αντιπάλους τα προβλήματα του λαού", δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης, για μία "ελπιδοφόρα αλλαγή", έκανε λόγο ο Σταύρος Μαλάς

Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Σταύρος Μαλάς θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Μεγαλόνησου μετά τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής, η οποία σημαδεύτηκε από το πολύ υψηλό ποσοστό της αποχής.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης έλαβε το 35,5% των ψήφων, ενώ ο αντίπαλός του στον β’ γύρο, Σταύρος Μαλάς, ακολούθησε με 32,25%.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του α’ γύρου, ο Ν. Αναστασιάδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την απόφαση του λαού να του δώσει μια ισχυρή εντολή που διασφαλίζει ώστε την επόμενη Κυριακή θα “συνεχίσουμε την πορεία που ξεκινήσαμε το 2013. Έχουμε μια σταθερή ανάπτυξη και δημιουργήσαμε ένα κράτος το οποίο είναι απόλυτα σεβαστό από όλους τους γείτονες και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην περιοχή και την ΕΕ.

Να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε ως αντιπάλους τα προβλήματα του λαού” ανέφερε και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο λαός θα τον αγκαλιάσει μέσα από την ενότητα που επιδιώκει.

Λόγω της μεγάλης αποχής κάλεσε τον κόσμο να μην εφησυχάζει και να προσέλθει την επόμενη Κυριακή στις κάλπες διότι χωρίς θετική ψήφο δεν θα υπάρχει θετικό αποτέλεσμα.

Να διευρύνουμε την κοινωνική συμμαχία ώστε να μας δώσει μας το αποτέλεσμα που προσδοκά η πλειοψηφία του κυπριακού λαού στις 4 Φεβρουαρίου, είπε ο κ Αναστασιάδης.

Ο Σταύρος Μαλάς, από τη μεριά του, στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε χαρακτηριστικά: “βάζουμε τέλος στους διχασμούς του παρελθόντος, γυρίζουμε σελίδα, κοιτάζοντας μπροστά στο μέλλον”.

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, είτε με ψήφισαν, είτε όχι, για την ωριμότητα που επέδειξε η κοινωνία μας. Ευχαριστώ ιδιαίτερα το κίνημα της Αριστεράς που σύσσωμο βρέθηκε δίπλα μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου στους φίλους, φίλες και αφανείς αγωνιστές από όλα τα πολιτικά και κοινωνικά στρώματα. Συγχαίρω τους ανθυποψηφίους μου για το δικό τους αγώνα τον οποίο έδωσαν με ευπρέπεια. Ο λαός μίλησε. Μία νέα μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία εκφράζει τη θέλησή της για μία ελπιδοφόρα αλλαγή. Αφήνουμε πίσω το χθες, βάζουμε τέλος στους διχασμούς του παρελθόντος, γυρίζουμε σελίδα, κοιτάζοντας μπροστά στο μέλλον με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση. Προς το δεύτερο γύρο, να βάλουμε τις βάσεις για εθνική ενότητα. Αυτή θα είναι η ενότητα, η μεγάλη μας δύναμη. Με υπευθυνότητα, σύνεση και σοβαρότητα. Με μετρημένα βήματα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, θα βελτιώσουμε την οικονομία που θα αγγίζει τη ζωή όλων των Κυπριών” κατέληξε ο Στ. Μαλάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα