Κύπρος: Έκκληση ΟΗΕ για επιστροφή στις διαπραγματεύσεις

Κύπρος: Έκκληση ΟΗΕ για επιστροφή στις διαπραγματεύσεις
Διαδηλωτής για την ειρήνη φυσά μπουρμπουλήθρες σε αστυνομικό των Ηνωμένων Εθνών που βρίσκεται στην "πράσινη γραμμή" που χωρίζει την Λευκωσία της Κύπρου AP

Στην Κύπρο η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΟΗΕ, αρμόδια για Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις

Επίσκεψη στην Κύπρο από τις 9-11 Μαΐου θα πραγματοποιήσει η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΟΗΕ, αρμόδια για Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις Μπίντου Κεϊτά. Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση στην Λευκωσία η κυρία Κεϊτά «θα εξετάσει την εφαρμογή των σχετικών εισηγήσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη λειτουργία της αποστολής της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο» .

Επίσης, θα συναντηθεί με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και με ενδιαφερόμενους φορείς των δύο πλευρών, εκπροσώπους της διπλωματικής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών.

Εξάλλου, όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ από την Νέα Υόρκη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Φαράν Χακ δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταστήσει σαφές ότι οι δύο πλευρές πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ότι καταβάλλονται προσπάθειες για αυτό.

Ο κ. Χακ απέφυγε να σχολιάσει τη δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, ότι δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί μια ομοσπονδιακή λύση με τη στάση των Ελληνοκυπρίων και ότι είναι καιρός να δοκιμαστεί ένας νέος τρόπος.

Σε ερώτηση , αν επίκειται διορισμός, της Τζέιν Χολ Λουτ ως προσωρινής απεσταλμένης του γενικού γραμματέα για το Κυπριακό, ο κ. Χακ απάντησε ότι δεν έχει να ανακοινώσει οτιδήποτε σχετικά με το θέμα αυτό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα