Κύπρος: Κατάλαβαν ότι το βρέφος ήταν ζωντανό λίγο πριν το μεταφέρουν στο νεκροτομείο

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου AP

Τριών μηνών βρέφος χτύπησε στο κεφάλι σε ατύχημα στο σπίτι, όμως η μητέρα δεν το θεώρησε σοβαρό και το πήγε στο νοσοκομείο τρεις μέρες μετά

Μια απίστευτη ιστορία διαδραματίστηκε χθες στο Νοσοκομείο Πάφου όπου μεταφέρθηκε ένα βρέφος τριών μηνών σε κρίσιμη κατάσταση, με τους γιατρούς σε πρώτη φάση να θεωρούν το παιδί νεκρό αφού για ώρα δεν έδινε σημάδια ζωής.

Στο τελικό καρδιογράφημα, όμως, πριν τη μεταφορά του στο νεκροτομείο οι νοσηλευτές έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι μετά την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος οι παλμοί του βρέφους επανήλθαν, όπως και το χρώμα του.

Το βρέφος υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, η οποία αποκάλυψε επισκληρίδειο αιμάτωμα στον εγκέφαλο και κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Αμέσως μετά μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία, όπου νοσηλεύεται όμως σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι γονείς του παιδιού, που ζουν στην Πάφο, μετέφεραν χθες βράδυ αναίσθητο το μωρό στο Νοσοκομείο Πάφου. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το βρέφος δεν μπορούσε να αναπνεύσει λόγω κατάποσης εμεσμάτων και παρά την πολύωρη προσπάθεια τους δεν επανερχόταν. Έτσι, κάποια στιγμή ενημέρωσαν τους γονείς ότι το βρέφος δεν θα επανερχόταν στη ζωή.

Η μητέρα ανέφερε στους γιατρούς ότι το παιδί έπεσε στο έδαφος από τον καναπέ στην οικία τους προ τριών ημερών, δεν το θεώρησε ωστόσο τόσο σοβαρό αφού δεν αντιλήφθηκε μετά τα πρώτα κλάματα να υπάρχει, όπως είπε, σοβαρό πρόβλημα.

Με πληροφορίες από «Ο Φιλελεύθερος»

ADVERTISING

SHARE: