Κυρώσεις εναντίον Ρωσικών οργανισμών και Ρώσων πολιτών επιβάλλει ο Τραμπ

Κυρώσεις εναντίον Ρωσικών οργανισμών και Ρώσων πολιτών επιβάλλει ο Τραμπ
Το επιβλητικό κτίριο του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ AP Photo/Alex Brandon

Λίγη μόλις ώρα μετά την κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων κατά της Μόσχας, ο Λευκός Οίκος επιβάλλει κυρώσεις που σχετίζονται με την επιχείρηση Ρώσων χάκερ να επέμβουν στις αμερικανικές εκλογές

Η διοίκηση Τραμπ, ανακοινώνει  κυρώσεις σε βάρος ρωσικών οργανισμών και πολιτών από τη Ρωσία που σχετίζονται με την ανάμειξη Ρώσων χάκερ στις προεδρικές εκλογές του 2016 και άλλες κυβερνοεπιθέσεις. Οι κυρώσεις έρχονται λίγη μόνο ώρα μετά την κοινή ανακοίνωση ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας και Γερμανίας εναντίον της Μόσχας, αναφορικά με την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα σε βρετανικό έδαφος και εναντίον του διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ.

Πρόκειται για κυρώσεις που έχουν στόχο πέντε οργανισμούς και 19 Ρώσους πολίτες, σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ, παγώνουν οποιαδήποτε κεφάλαια τους σε αμερικανικό έδαφος, ενώ επιβάλουν απαγορευτικό σε ό, τι αφορά τη συνεργασία αμερικανικών επιχειρήσεων μαζί τους. Μεταξύ των οργανισμών περιλαμβάνεται και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (F.S.B.), διάδοχος της σοβιετικής K.G.B., αλλά και οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες G.R.U. παρά το γεγονός πως οι παραπάνω βρίσκονταν στη λίστα των οργανισμών στους οποίους επεβλήθησαν ποινές για το ουκρανικό ζήτημα στο παρελθόν.

Οι κυρώσεις που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη αφορούν σε οργανισμούς και πολίτες που υποδείχτηκαν από τον ειδικό σύμβουλο Ρόμπερ Μουέλερ Γ’, ο οποίος και συνέταξε το κατηγορητήριο που περιέγραφε μια προσπάθεια προπαγάνδας σε βάρος της αμερικανικής δημοκρατίας και εν τέλει να επηρεάσουν την ψήφο υπέρ του κ. Τραμπ. Οι κυρώσεις επίσης αφορούν σε άλλες κυβερνοεπιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης και της πρόσφατης στο αμερικανικό κέντρο ενέργειας.

“Η διοίκηση (αμερικανική) αντιμετωπίζει και απωθεί ρωσική κυβερνοδραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης και της προσπάθειας εμπλοκής στις αμερικανικές εκλογές, καταστροφικές κυβερνοεπιθέσεις και εισβολές που στοχεύουν στο να πλήξουν βασικές υποδομές” σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν. “Αυτές οι στοχευμένες κυρώσεις είναι μέρος μια συνολικής προσπάθειας να απευθυνθούμε σε συνεχώς επιχειρούμενες επιθέσεις από τη Ρωσία” προσθέτει ο Αμερικανός.

ΠΗΓΗ NYTIMES

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα