Λας Βέγκας: 58 νεκροί και 515 τραυματίες ο νεότερος απολογισμός

Λας Βέγκας: 58 νεκροί και 515 τραυματίες ο νεότερος απολογισμός
A woman sits on a curb at the scene of a shooting outside of a music festival along the Las Vegas Strip, Monday, Oct. 2, 2017, in Las Vegas. Multiple victims were being transported to hospitals after a shooting late Sunday at a music festival on the Las Vegas Strip. (AP Photo/John Locher) AP Photo/John Locher

Ο Αμερικανός πρόεδρος τήρησε ενός λεπτού σιγή το απόγευμα για τους νεκρούς στο φεστιβάλ κάντρι μουσικής

Ο απολογισμός στην επίθεση που συγκλόνισε το Λας Βέγκας την Κυριακή το βράδυ τοπική ώρα ανήλθε σε τουλάχιστον 58 νεκρούς και 515 τραυματίες, έγινε γνωστό από τον σερίφη του Λας Βέγκας, ενώ ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 50 νεκρούς. “Όσο περνά η ώρα, τόσο αυξάνεται ο απολογισμός” των θυμάτων, είπε ο σερίφης Τζόσεφ Λομπάρντο ενώπιον του Τύπου.

Από την πλευρά του ένας πράκτορας του FBI που συμμετείχε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων επισήμανε ότι “σε αυτό το στάδιο” δεν υπάρχει καμία διασύνδεση μεταξύ του δράστη Στίβεν Πάντοκ και μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, λίγο αφότου οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αναλάμβαναν την ευθύνη για το μακελειό.

Police officers and medical personnel stand at the scene of a shooting near the Mandalay Bay resort and casino on the Las Vegas Strip, Monday, Oct. 2, 2017, in Las Vegas. Multiple victims were being transported to hospitals after a shooting late Sunday at a music festival on the Las Vegas Strip. (AP Photo/John Locher) AP Photo/John Locher

 

Τουλάχιστον ένας Καναδός σκοτώθηκε στην επίθεση στο Λας Βέγκας, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Κρίστια Φρίλαντ, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα του θύματος. Καναδικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ένας 23χρονος από τη Βρετανική Κολομβία είναι μεταξύ των θυμάτων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τήρησε σήμερα ενός λεπτού σιγή στον κήπο του Λευκού Οίκου αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στο Λας Βέγκας, που είχε αποτέλεσμα τουλάχιστον 58 νεκρούς και περισσότερους από 500 τραυματίες.

Μαζί με την σύζυγό του Μελάνια και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και τη σύζυγό του Κάρεν, ο Τραμπ τήρησε ενός λεπτού στον απόηχο της πλέον πολύνεκρης επίθεσης στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ.  Ο Τραμπ ανέφερε ότι θα επισκεφθεί το Λας Βέγκας την Τετάρτη, προκειμένου να συναντηθεί με τραυματίες και οικογένειες θυμάτων.

“Χθες το βράδυ ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον ενός μεγάλου πλήθους κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας μουσικής κάντρι στο Λας Βέγκας. Δολοφόνησε βίαια περισσότερους από 50 ανθρώπους σε μια ενέργεια που αντιπροσωπεύει το απόλυτο κακό” τόνισε νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε από τον Λευκό Οίκο.

Η στιγμή που πέφτουν οι πυροβολισμοί και ο τραγουδιστής Jason Aldean σταματά τη συναυλία:


Στο βίντεο ακούγονται οι πυροβολισμοί, ενώ η μπάντα ακόμα παίζει στην συναυλία:


Ο Λευκός Οίκος επισήμανε σήμερα ότι είναι πρόωρο να τεθούν υπό συζήτηση οι πολιτικές σχετικά με τον έλεγχο των όπλων στον απόηχο της χθεσινής επίθεσης στο Λας Βέγκας όπου έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 58 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 500.

«Σήμερα είναι μια ημέρα κατά την οποία θα προσφέρουμε παρηγοριά στους επιζώντες και θα πενθήσουμε εκείνους που χάθηκαν» δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Θα ήταν πρόωρο για εμάς να συζητήσουμε την πολιτική (σχετικά με την οπλοκατοχή) εφόσον δεν γνωρίζουμε όλα τα γεγονότα ή το τι ακριβώς συνέβη χθες το βράδυ», πρόσθεσε.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΕ/AP Photo/John Locher

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα