Λαβρόφ σε Τίλερσον: 'Δεν επεμβαίνουμε σε εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών'

Η πρώτη συνάντηση Λαβρόφ με τον νέο Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών έλαβε χώρα σήμερα στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στη Βόννη

Η Ρωσία δεν επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην αρχή της συνάντησής του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ρεξ Τίλερσον, όταν ερωτήθηκε σχετικά με την πρόσφατο σάλο που δημιουργήθηκε στην Ουάσινγκτον.

"Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν επεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαβρόφ, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τη δήλωση που είχε κάνει μερικές ημέρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την παραίτηση του συμβούλου του σε θέματα εθνικής ασφαλείας, Μάικλ Φλιν. Αφορμή για την παραίτηση αποτέλεσαν οι κρυφές συνομιλίες που είχε ο Φλιν με Ρώσους αξιωματούχους.

Ο κ. Λαβρόφ δήλωσε πως οι δύο χώρες έχουν "άφθονα θέματα για να συζητήσουν" και είπε πως ελπίζει ότι θα θέσει τις "παραμέτρους για τη μελλοντική δουλειά μας".

Η πρώτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας έλαβε χώρα στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στη Βόννη.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Μόσχα δηλώνει έτοιμη να ξεκινήσει διάλογο με τον Τραμπ για τα πυρηνικά

ADVERTISING

SHARE: