Λευκός Οίκος: 'Διαχειρίσιμη' προς το παρόν η απειλή της Β. Κορέας

In this photo provided by South Korea Defense Ministry, South Korea's Hyunmoo II ballistic missile is fired during an exercise at an undisclosed location in South Korea, Friday, Sept. 15, 2017. North Korea on Friday fired an intermediate range missile over Japan into the Northern Pacific ocean, U.S. and South Korean militaries said, its longest-ever such flight and a clear message of defiance to its rivals. (South Korea Defense Ministry via AP)
In this photo provided by South Korea Defense Ministry, South Korea's Hyunmoo II ballistic missile is fired during an exercise at an undisclosed location in South Korea, Friday, Sept. 15, 2017. North Korea on Friday fired an intermediate range missile over Japan into the Northern Pacific ocean, U.S. and South Korean militaries said, its longest-ever such flight and a clear message of defiance to its rivals. (South Korea Defense Ministry via AP) AP

Στη διπλωματία εναποθέτει τις ελπίδες του ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, αν η απειλή από την Πιονγκγιάνγκ αυξηθεί πέρα του σημείου που είναι σήμερα

Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί ότι επί του παρόντος είναι "διαχειρίσιμη" η απειλή που θέτει η πυρηνική δυνατότητα της Βόρειας Κορέας αλλά πιστεύει ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί στην Πιονγκγιάνγκ να αναπτύξει συστήματα που θα της επέτρεπαν να πλήξει στις ΗΠΑ, δήλωσε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι.

"Μια χώρα που έχει αναπτύξει αρκετά καλούς ICBM (διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους) και αναπτύσσει αρκετά καλά πυρηνικά οχήματα επανεισόδου (κεφαλές) θα έλεγα (...) ότι αυτή η χώρα απλώς δεν μπορεί να έχει την ικανότητα να φτάσει στην πατρίδα", είπε ο Κέλι, ο οποίος είναι απόστρατος στρατηγός.

"Αυτή τη στιγμή πιστεύουμε ότι η απειλή είναι διαχειρίσιμη αλλά αν αυξηθεί πέρα από το σημείο που είναι σήμερα, τότε, ας ελπίσουμε ότι θα δουλέψει η διπλωματία", πρόσθεσε.

"Η Αβάνα μπορεί να κάνει περισσότερα για τις επιθέσεις κατά διπλωματών"

Ο Λευκός Οίκος διαμήνυσε ότι η Κούβα δεν κάνει αρκετά προκειμένου να εμποδίσει τις επιθέσεις εναντίον των Αμερικανών διπλωματών στο έδαφός της, χωρίς ωστόσο να κατηγορήσει την Αβάνα ότι φέρει άμεση ευθύνη για τις επιθέσεις.

"Πιστεύουμε ότι η κουβανική κυβέρνηση έχει τα μέσα να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον των διπλωματών μας" επισήμανε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

"Δεν παραιτούμαι"

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν είναι τόσο απογοητευμένος με τη δουλειά του που να σκέφτεται να υποβάλει την παραίτησή του, διαψεύδοντας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία επικρατεί ένταση στη Δυτική Πτέρυγα.

«Αν και το διαβάζω όλη την ώρα, διαρκώς... δεν παραιτούμαι σήμερα. Δεν πιστεύω- και μόλις μίλησα με τον πρόεδρο, δεν πιστεύω ότι θα με απολύσει σήμερα» είπε ο Κέλι, σε μια αιφνιδιαστική εμφάνιση στην αίθουσα ενημέρωσης των δημοσιογράφων του Λευκού Οίκου.

«Δεν είμαι τόσο απογοητευμένος με αυτήν τη δουλειά ώστε να σκέφτομαι να παραιτηθώ» τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτή η θέση είναι η δυσκολότερη και σημαντικότερη δουλειά που ανέλαβε ποτέ.

(Φωτό: South Korea Defense Ministry via AP)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Κορέα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Ο Τραμπ άναψε το φιτίλι του πολέμου εναντίον μας'

Νέα επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ: Βομβαρδιστικά πάνω από την Κορέα

Βορειοκορεάτες χάκερ έκλεψαν πολεμικά σχέδια από ΗΠΑ και Ν. Κορέα

ADVERTISING

SHARE: